26 Ekim 2011 Çarşamba
0
MALZEMELER
4 yumurta
250 gr eritilmiş margarin(ılık)
250 gr şeker(1 su bardağı)
bir tutam tuz
2 yemek kaşığı limon rendesi
2 yumurta sarısı (üzeri için)
aldığı kadar un
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın eritilmiş soğutulmuş margarini,tuzu,limon kabuğu rendesini ekleyin .Unu azar azar ilave edin.(Unu fazla kaçırmayın ki sert olmasın yumuşak bir hamur elde edin.)Elinize yapışmayan bir hamur haline gelince üzerini örtüp 1 saat hamuru bekletin.
Hamuru 3 mm kalınlığında açın ve kalıplarla eksin.Yağlanmış tepsiye dizin ve 160 derece fırında 20 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN
ŞEKİLLİ KURABİYE
MALZEMELER
4 yumurta
250 gr eritilmiş margarin(ılık)
250 gr şeker(1 su bardağı)
bir tutam tuz
2 yemek kaşığı limon rendesi
2 yumurta sarısı (üzeri için)
aldığı kadar un
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpın eritilmiş soğutulmuş margarini,tuzu,limon kabuğu rendesini ekleyin .Unu azar azar ilave edin.(Unu fazla kaçırmayın ki sert olmasın yumuşak bir hamur elde edin.)Elinize yapışmayan bir hamur haline gelince üzerini örtüp 1 saat hamuru bekletin.
Hamuru 3 mm kalınlığında açın ve kalıplarla eksin.Yağlanmış tepsiye dizin ve 160 derece fırında 20 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder