25 Ekim 2011 Salı

0

LAZANYA




MALZEMELER
Kıymali Harcı İçin:


Lazanya ( Ben BARİLLA nın haşlama gerektirmeyen lazanyasından 15 adet kullandım)
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2-3 adet sivri biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için:
3 yemek kaşığı un
4 bardak süt
Bir çimdik tuz
100gr tereyağı /margarin

Üzeri için :
Rendelenmiş kaşar peynir

YAPILIŞI
Önce kıymalı harcı yapmak için soğanları yemeklik doğrayarak yağda pembeleştirin.Kıymayı ilave ederek kavurun ,doğranmış sivri biberleri ekleyip 5 dakika kadar daha çevirin.Rendelenmiş havucu ekleyin.
Rendelediğiniz domatesleri,salçayı ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar güzelce pişirin.
Beşamel sos için yağı eritin un kahve rengini alana kadar kavurun
Sütü yavaş yavaş ekleyin ve pişene kadar karıştırın ve bir çimdik tuz atın
Kullanacağınız kabın tabanına beşamel sostan her yerine gelecek şekilde sürün.Üzerine lazanyaları dizin. Lazanyalar bitene kadar her araya önce beşamel sos daha sonra kıyma harcı yerleştirin
En üste beşamel sos ve bol kaşar rendesi koyun
Daha önceden ısıttığınız fırında 200 derecede üzeri kızarana dek pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top