MALZEMELER
1 kg pırasa
2 tane havuç
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pirinç
1 kesme şeker
tuz-limon
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pirinç
1 kesme şeker
tuz-limon
YAPILIŞI
Pırasalar ayıklayıp temizleyin verev şeklinde doğrayın.Aynı şekilde havuçları da soyun verev şeklinde doğrayın.Tencerede yağda önce havuçları kavurun .Havuç rengini yağa verdiğinde pırasaları ilave edin tencere kapağını kapatın biraz kavurun.Ben pırasa pişirirken soğan koymuyorum .Pırasada soğangillerden olduğundan koymaya gerek duymuyorum.Biraz su ,şeker koyduktan sonra kısık ateşte karıştırmadan (dağılmaması için) pişirin.Pişmeye yakın yıkanmış pirinci ve tuzunu atın.Soğutup Limonla Servis Edin.
Pırasalar ayıklayıp temizleyin verev şeklinde doğrayın.Aynı şekilde havuçları da soyun verev şeklinde doğrayın.Tencerede yağda önce havuçları kavurun .Havuç rengini yağa verdiğinde pırasaları ilave edin tencere kapağını kapatın biraz kavurun.Ben pırasa pişirirken soğan koymuyorum .Pırasada soğangillerden olduğundan koymaya gerek duymuyorum.Biraz su ,şeker koyduktan sonra kısık ateşte karıştırmadan (dağılmaması için) pişirin.Pişmeye yakın yıkanmış pirinci ve tuzunu atın.Soğutup Limonla Servis Edin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder