25 Ekim 2011 Salı
0
Bayram da misafirlerinize bu şekerpareden yapmanızı öneririm.Misafirleriniz hazır tatlı sanacaklar ,olmadığını öğrendiklerinde şaşıracaklar..:)))
MALZEMELER
Hamuru için
1 paket margarin(Eritilmiş ılıtılmış)
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Antep fıstığı tozu
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbet malzemeleri kaynatılır soğutulur.Bir kapta eritilmiş margarin 1 yumurta ,irmik,şeker kaşık yardımıyla karıştırılır.Daha sonra aldığı kadar un kabartma tozu ve vanilya konarak yoğurulur,yumuşak bir hamur elde edilir.Oval şekilller verilerek yağlanmış tepsiye dizilir.Çatalın tersiyle hafifçe bastırılır.Ayırdığımız yumurta sarısı üzerine sürülür.175 C 'de üzerleri kızarana dek pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuttuğumuz şerbet dökülür.Antep fıstığı tozuyla süslenir.
AFİYET OLSUN.
PASTANE ŞEKERPARESİ
Bayram da misafirlerinize bu şekerpareden yapmanızı öneririm.Misafirleriniz hazır tatlı sanacaklar ,olmadığını öğrendiklerinde şaşıracaklar..:)))
MALZEMELER
Hamuru için
1 paket margarin(Eritilmiş ılıtılmış)
2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Antep fıstığı tozu
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbet malzemeleri kaynatılır soğutulur.Bir kapta eritilmiş margarin 1 yumurta ,irmik,şeker kaşık yardımıyla karıştırılır.Daha sonra aldığı kadar un kabartma tozu ve vanilya konarak yoğurulur,yumuşak bir hamur elde edilir.Oval şekilller verilerek yağlanmış tepsiye dizilir.Çatalın tersiyle hafifçe bastırılır.Ayırdığımız yumurta sarısı üzerine sürülür.175 C 'de üzerleri kızarana dek pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuttuğumuz şerbet dökülür.Antep fıstığı tozuyla süslenir.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder