25 Ekim 2011 Salı

0

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE



MALZEME
1 kg taze fasulye
2 kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 domates
1 su bardağı sıcak su
Tuz, istenirse sarımsak
2 kesme şeker

YAPILIŞI
Fasulyeleri temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın.Tencereye en alta fasulyeleri sonra soğanı ,şekeri rendelenmiş domatesi ve yağını koyup orta ateşte tencerenin ağzını kapatarak ara ara karıştırarak kavurun.Kavurduktan sonra suyunu ve tuzunu koyun fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp soğuk olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top