17 Eylül 2010 Cuma

0

balık pane ve patates garnitür



Balık severlere güzel bir alternatif; küçük parçacıklarla pane yapılmış yanında patates garnitürü, çoban salatası ve aioli sosla yada mayonezle  çok zevkli bir akşam yemeğine dönüşüvermiş :)

malzemeler

500 gr beyaz etli balık fileto
3 yumurta
galeta unu
un
karabiber
tuz
1/2 limon suyu

kızartmak için yağ

hazırlanışı

Balıkları yıkayın ve iyice kurulayın, balıkları üçgen şekilde dilimleyin üzerine tuz, karabiber limon suyu ekleyip karıştırın. Bir tabakta yumurtaları hafif tuzla çırpın. Galeta unu ve normal unu ayrı tabaklara koyun. Yağı ısıtın balıkları önce una, yumurtaya en son galeta ununa bulayıp kızartın.

patates garnitür için, bir kaç patatesi haşlayın küp küp doğrayın 2 yemek kaşığı tereyağını eritin patatesleri içine alın tuz, karabiber birkaç dal taze biberiye ile soteleyin ocaktan aldıktan sonra ince kıyım maydonoz ekleyip karıştırın.

Balıkları patates garnitür ve çoban salatası ile servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top