30 Eylül 2010 Perşembe

0

kıymalı lazanya

Bizim evde İtalyan mutfağı baya hakimmiş. Tarifleri yayınladıkca farkına varıyorum, oda hamur işlerine, makarnaya düşkünlüğümüzden olsa gerek. En yaygın bilineni kıymalı ama ıspanaklı, karışık sebzelisi de yapılır. (havuç, kabak) Ben bugün sizlerle kıymalı olanı paylaşacağım. Daha önceleri bu büyük makarna tabletlerini makarna haşlar gibi haşlardım ama birbirine yapışır kabusa dönüşürdü. Şimdi çok daha işi kolaylaştırdım. Mesela akşam  yemeğinde yenilecekse öğlenden fırın kabına hazırlayıp buzdolabında bekletiyorum o beklerken içindeki başamel ve bolenez sos lazanyanın tava gelmesini sağlıyor..



malzemeler

1 paket lazanya
500 gr kıyma
2 adet soğan
2 diş sarımsak
karabiber
3 adet domates rendesi
1 ym kaşığı salça
rende kaşar peyniri

başamel sos için
1 lt süt
3 ym kaşığı un
2 ym kaşığı tereyağ
tuz

 hazırlanışı

Soğanları yemeklik doğrayın sarımsaklarla beraber 2 ym kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Kıymayı ekleyin beraber kavurun. Domates rendelerini ilave edin bir iki dakika daha kavurun. Salçayı ekleyin kokusunu verene kadar 1 dakika kadar kavurun. 3 su bardağı su, tuz, karabiber ekleyip kaynatın.

başamel için

Tereyağı eritin unu ekleyip kavurun sütü ilave edip pürüssüz olana kadar karıştırın. Tuz ekleyin. Kaynadığı zaman ocaktan alın.

Fırın kabına lazanyaları dizin üzerine kıymalı sostan dökün (lazanyalar suyu çekeceği için bol su sizi şaşırtmasın bir damlası kalmıyor piştikten sonra) onun üzerine başamel sos dökün bu işlemi 4 sıra uygulayın.
Buzdolabına kaldırın. Pişireceğiniz zaman peynirleri serpip 180C fırında pişirin.


(bu fotoğrafı ne yaptıysam büyütemedim, büyüdüğü zaman görüntü vermedi)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top