14 Eylül 2010 Salı

0

ev yapımı lahmacun


Lahmacunu ramazan boyunca 3 kez yaptım ve bir kezde arkadaşım benim için yaptı. Ailecek çok sevdiğimiz bir yemek, en son yaptığımı da görüntülemeye başardım. Hamurunu ve iç malzemesini daha önceden hazırlayıp iftara yakın bir zamanda da  pişirdiğimden bir türlü görüntüleyemiyordum son sefer başardım :)  

malzemeler
lahmacun içi için
500 gr kıyma
200 gr margarin
yarım demet maydonoz
5 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ
4 adet domates
3 yemek kaşığı acı biber salçası (acısızda olabilir)
2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
tuz
1,5 su bardağı su

bu, lahmacun içi 1kilo una denk geliyor..
hamur için

1 kg un
1 pk yaş maya
tuz

hazırlanışı

Hamur malzemelerini karıştırıp su ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. bir kaç saat dinlendirip mayalandırın.

İster elinizde tüm iç malzemeyi ince ince kıyarak yada rondoda çekerek kıyın. Derin bir kapta bütün kıyılmış sebzeleri birleştirin salçaları, kıymayı, karabiberi, yağları, suyu ve tuzunu da ekleyip karıştırın.

Mümkünse fırınınızda çift tepsi kullanın daha seri şekilde lahmacunlarınız fırından çıkar.

Tepsiye fırın kağıdınızı yayın, hamurunuzdan yuvarlaklar kopartıp (cevizden biraz büyük) az unla açın iç harçtan bir yemek kaşığı dolusu koyup kaşığın tersiyle hamura yayın tepsiye alın (bir tepsiye dört tane lahmacun sığıyor iki tepsiyle yaparsanız aynı anda sekiz lahmacun pişmiş oluyor) 230C önceden ısıtılmış fırının en alt rafında pişirin. (en alt rafda pişmesinin nedeni, lahmacunların altının daha iyi pişirilmesi için)

Bu ölçülerden saymadım ama baya bir lahmacun çıkıyor. Kalabalık değilseniz ölçüleri azaltabilirsiniz yada yapayım sonrada yeriz derseniz soğuyunca dipfrize kaldırabilirsiniz. İç harcınız artarsa yine dipfrize kaldırıp sonraki lahmacun yada pidelerinizde kullanabilirsiniz.  Mutlaka yeşilliklerle servis yapın. Afiyetler olsun...
ev yapımı lahmacun
dışarıda yapılan lahmacunlarıda severim ama bu evde yapılmaşının üzerine lahmacun tanımam:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top