5 Eylül 2010 Pazar

0

Renkli Bilezik Önerileri


Buse'nin Bloğunu takip eden bir izleyici olan Nur Hanım'dan aldığım bu maili sizlerle paylaşmak istiyorum. Nur Hanım kendi tasarladığı bu bileklikleri hiç bir ticari amaç düşünmeden yapmış. Tamamen o anda değişik birşey takmak istediği için evde gözüne çarpan malzemelerden kendine değişik bilezikler yaratmış. Peki sizde bu bilezikleri beğendiyseniz işte Nur Hanım'dan nasıl yapılacağının anlatımı: 




Birinci bileklik: 
"Eskiden evde ip atlamak için kullandığım ipler vardı basit halat tarzı.Ondan bileğime 3 sıra sarabilecek uzunlukta kestim ve bilek üzerine gelen noktaları belirleyip oralara da Eminönü'nden aldığım parlak taşları diktim. Bu taşlardan 10ar adeti 1 tl'ye almıştım. Bir tane de kurdele bağladım ipin üzerine. 





Bilekligin bitmiş halini de düğüm ile bileğime bağladım." 



İkinci bilekliğin tarifi ise.. 
"Şimdi burda zemin olarak kullandığım bildiğimiz dantel , birşeylerin kenarına dikilen bir dantel.Bu danteli ben alışveriş yaptığım bir butiğin poşetinden aldım.Renkli poşetlerin kenarına böyle dantel parçalar dikmişler, ürünlerini satın aldığınızda o poşetlerin içinde veriyolar.Danteli o şekilde temin ettim.





Renkli boncuklarda eski okul tokalarımın üzerinde olan boncuklardan.Artık kimisi dökülmüş olduğundan tokayı kullanmıyordum ama boncuklar şekerleme gibi olduğu için sakladım.Bu boncukların daha değişik şekilli olanlarını, mesela damla şeklinde olabilir, bu tarz boncuk satan yerlerden temin edebilirsiniz.Hatta bence damla şeklinde boncuklar çok daha şık durur.Üzerinde fiyonk olan yuvarlak malzeme ise bebek hırkalarına dikilen düğmelerden.Basit bir tuhafiyeden temin edilebilir.Bakırköydeki pasajlardan aldım ben.Sonra hepsini dantel motifine uygun olarak yerleştirip diktim.Dantelin uçlarına kurdela dikip o şekilde bileğime bağladım.Daha uzun bir dantel parçası olsaydı bence damla şeklindeki boncuklar kullanılarak çok güzel bir kolye yapılabilir :))"

İşte Nur Hanım'in yaptığı cici bilezikler ve nasıl yapılacağı hakkında tüyoları..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top