28 Eylül 2010 Salı

0

tavuklu patates yemeği ve sade pirinç pilavı

Ama hep alafranga olmaz ki, biraz da alaturka değil mi?  Türk mutfağındaki yeri tartışılmaz herkezin evinde mutlaka ama mutlaka pişer tencere yemekleri bende artık tencere yemekleri diye kategori açmaya karar verdim yemeselerde ben azimle çocuklarıma tencere yemeği yapıyorum ve bu mis gibi yemekleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlardan biride patatesli tavuk yediler mi diye keza soracak olursanız, hayır yemediler küçük adamın birde şöyle cevabı oldu "anne bu hiç güzel olmamışki" gülermisin ağlarmısın...  Bir de yanına tereyağlı sade pilav uyumlu ikili oluverdiler ev yapımı yoğurtla..
malzemeler
500 gr. kuşbaşı tavuk
3 adet patates
1 adet havuç
2 adet kuru soğan
2 ym kaşığı zeytinyağ
2 adet domates
1 ym kaşığı dolusu salça
tuz

hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayıp küp doğranmış havuçla zeytinyağında soteleyin. Tavukları ekleyip kavurun. Tavuklar suyunu çekince domatesleri ekleyin bir iki dakika daha kavurun.
Salçayı ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun. 2 su bardağı sıcak su ekleyin küp doğranmış patatesleri ve tuzu ilave edin. Patatesle ryumuşayana kadar pişirin.
İsteğe bağlı kıyılmış maydonoz ve pulbiberle servis yapın.


pratik sade pirinç pilavı

malzemeler

2 su bardağı pirinç
3 ym kaşığı tereyağ
3 su bardağı su

hazırlanışı
Pirinçleri iki-üç kez çok iyi şekilde yıkayın. Tereyağını yakmadan eritin pirinçleri ekleyin hafifce kavurun. (aman dikkat yağı yakmayalım) Suyu ve tuzu ekleyip kaynadığı anda ocağın altını kısın. Pirinçler suyunu çekip üzeri göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan alıp bir süre demlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top