13 Eylül 2010 Pazartesi

0

gorgonzolalı avakado yada tortillas


Mavi peynirli avakado salatasını ziyaret ettiğim bir blog arkadaşımda görmüştüm, hazır evde avakadom da varken yapmak istedim ama nerede gördüğümü bir türlü bulamadım. Buda bana ders oldu, bundan sonra kesin kayıt yapmam gerektiğini anladım. Bu reçetede böyle yola çıkınca oluştu. Avakado ve gorgonzolaya ne yakışır derken bu nefis lezzet oluştu. Bir kısmını akşam yemeğinde tükettik. Ertesi günde bir kısmını öğlen yemeğinde tortillas yaptık en çok da böyle sevdik.
(tarifin orjinal sahibi bulundu ana kaynağını görmek için dokuzuncu buluta uğramanız yeterli. çok da sevdiğim bloglardan biri ama insan burnunun dibini görmez ya bazen öyle olmuş)

malzemeler

2 adet avakado
150 gr gorgonzola (keçi peyniride olabilir yada sevdiğiniz başka bir peynir)
1/2 limonun suyu
acı biber (Urfadan gelme isot kullandım aman Allah'ım :)
maydonoz
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağ
hazırlanışı

Avakadonun kabuklarını soyun ikiye bölün. Çekirdeğini çıkarıp küp küp doğrayın. (bir blogda gördüğüm; doğranmış avakadoların kararmaması için üzerine çekirdeği konulmuştu ne kadar geçerli bilemiyorum bende uyguladım. Salata bittikten sonra içinden çıkardım) Limon suyunu ekleyin, Sarımsakları dövün, maydonozları ince kıyın. Sarımsak, maydonoz, acıbiber, zeytinyağ ve tuzu küp küp doğradığınız gorgonzolayıda ekleyin ve karıştırın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top