26 Eylül 2010 Pazar

0

kestaneli çikolatalı pasta

Cumartesi evlilik yıldönümümüzdü çocuklarımla beraber kutlayalım diyerek kestaneli çikolatalı pasta yaptım. Sade bir pasta olmasını tercih ettim. Pastanın ganajı bizim pastaneye ait gerçektende çok lezzetli denemenizi öneriyorum sadece kup yapılarak bile yenebilir o kadadar lezzetli yani. Pandispanyanın tarifi ise her zaman yaptığım kek tariflerimin biraz daha sadeleştirilmesi. Pandispanyası 4 kata kadar bölünmeye çok müsait biz ailecek çok beğendik...

malzemeler

5 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1,5 su bardağı şeker

hazırlanışı
Yumurtaları şekerle beraber krema olana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip üzeri göz göz olana kadar çırpın. 26cm.lik kalıbı hafif yağlayarak keki içine dökün 180C fırında pişirin. 
Pandispanya soğuduktan sonra fazla pişen kısmı var ise traşlayın. 3'e bölün.

Kestaneli ganaj için

200 gr çikolata 
250 gr kestane püresi
250 ml sıvı krema

hazırlanışı

Kremayı kaynatın. Çikolatayı kırarak içine atın eridiği zaman kestane püresinide ekleyin iyice çırparak karıştırın. Buzdolabında bir saat bekletin

ayrıca
200 ml sıvı krema
3 ym kaşığı şeker
karıştırarak mikserle koyulaşana kadar çırpın buzdolabında bir süre bekletin.

Pandispanya katlarını sekerli süt ile hafif islatın. İlk katına hazırladığınız kremayı sürün. (buzdolabında kalmış bir adet muzu değerlendirmek amaçlı doğrayıp ilk katında kullandım) İkinci pandispanyayı üzerine koyup kestaneli ganajdan sürün. Üçüncü katıda koyup kalan ganajla her yerini kaplayın. Üzerine kakao serpip bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın. 


gecenin yemeği ise "Spinaci e ricotta, tortellini" kırmızı pesto ile...

ıspanaklı, ricottalı tortellini

tarifleri pek yakında...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top