15 Mart 2011 Salı

0

elmalı strudel

Özellikle vanilya sosuyla sunulduğu zaman nefis bir tatlı oluyor. Bu strudele kolay elmalı strudel demek lazım neredeyse komple çöpe gidiyordu. İç harcını hazırladım hamurunu yoğurdum dinlendirdim sıra birleştirmeye geldi hamuru açtım sarılmıyor beze yapışıyor sanırım unu az geldi tarifi tam anlamıyla uyguladığım halde. Bir koşu markete gidip milföy aldım hamurun üzerindeki iç harçı topladım. Milföye sararak strudeli kurtardım.
Başka sefer hamurunu un ölçüsünü arttırarak tekrar deneyeceğim ve sizlerle son durumu paylaşırım:)
pasa soframın düzenlediği porselen demlik çay saati etkinliğine katılıyorum.. çay sofraları için nefis tariflerle orada buluşalım..
iç harcı için
70 gr tereyağ
100 ml galeta unu
200 gr şeker
1 kg elma (700 gr kullandım)
1/2 çay kaşığı tarçın
1 tane limonun kabuk rendesi
50 gr iri çekilmiş fındık içi

hazırlanışı
Tereyağında galete unu kahverengi olunaya kadar kavurun. Elmaların kabuklarını soyup çekirdek kısmını temizleyin minik minik doğrayın tüm malzemeyi kavrulmuş una ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp harcı soğutun.

42cm*26cm şeklinde (dikdörtgen) hazırladığınız milföyün üzerine iç harcı komple yayın ve hamuru rulo yapın. Fırın kağıdı üzerinde 200C fırında pişirin. Ilındığı zaman üzerine bol pudra şekeri eleyin.

elmalı strudel
gün sofralarınıza, çay sofralarınıza çok güzel alternatif, sunumuylada..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top