28 Mart 2011 Pazartesi

0

inegöl köftesi ve fırında elma dilimi patates

inegöl köfte

Köfte arşivine bir köfte daha.. Yapım aşamasında hiç bir zorluğu olmayan sadece bir gece buzdolabında bekletilmesi gereken nefis inegöl köfteleri.. Çoban salata ve fırında dilim patatesle servis yaptım. Pilav, patates kızartması ve közlenmiş sebzelerlede servis yapabilirsiniz.

malzemeler
500 gr döş yerinden kıyma
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz

hepsini özleşene kadar iyice yoğurun. Buzdolaba kaldırın bir gece bekletin. Ertesi gün dolaptan çıkarın

2 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu

Soğanı rendeleyin Karbonatı limon suyunda karıştırın hepsini yoğrulmuş kıymaya ilave edin çok iyi yoğurun. Bir tabağa az zeytinyağ koyup elinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde koparın, yuvarlayın üzerine bastırın. Tabağa dizin servis zamanına kadar tekrar dolaba kaldırın. Izgara da yada tavada kızartarak servis sıcak olarak servis yapın.

fırında dilim patates

malzemeler
(patates miktarı isteğe bağlı)

yarım kilo patates
1/2 çay bardağı zeytinyağ
köri
sarımsak tozu yada ezilmiş sarımsak
karabiber
kekik
miktarları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz

Patatesler körpeyse kabuklarını soymanıza gerek yok. Çok iyi şekilde yıkayın elma dilimler gibi dilimleyin. Malzemeleri üzerine ekleip karıştırın fırın torbasına alarak torbanın ağzını bağlayıp bir kaç yerinden delin. 200C fırında pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top