17 Ocak 2012 Salı

0

Bakım, Bakım, ve Bakım!


Kadın dediğin bana göre her daim kendine bakmalı.. Su resimde gördüğünüz zaten hepimizin her zaman yapması gerekenler. Öyle aşırı bir şeyler eklemiyorum ben üstüne. Benim kendime bakma huyum annemden geliyor. Her zaman kaç yaşına gelirsek gelelim kendimize bakmayı hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini hatırlatır hep ablamla bana… Ben zaten hep yeni ürünler keşfetmenin peşinde olduğum için bir de bu işin içine girdikten sonra kendime bakmaya daha meraklı oldum :) su sıralar düzene giren rutin bakımımı ve kullandığım ürünlerimi paylaşacağım şimdi sizle tek tek…

1. Bliss Steep Clean Mattifying Mouisturizer (yağlı ciltler için, nemlendirici) + 3. Bliss Daily Detoxifiying Facial Toner ( Tonik - her cilt tipi için)
Biliyorsunuz Bliss ürünleri artık Boyner mağazalarında satılıyor. Ben Amerika'dan almıştım ama artık her ürününü Boyner mağazalarından temin edebilirsiniz. Buraya dönmeden önce oradaki Bliss'de bir cilt bakımı yaptırdım. Ve bana resimde gördüğünüz tonik ve nemlendiriciyi kullanmamı önerdiler. Her akşam ve sabah önce tonik daha sonra nemlendiriciyi sürüyorum. Düzenli şekilde kullanmaya başladığımdan beri cildim çok daha güzel bir hal aldı. Bu ikilinin yanına bir de yine resimde gördüğünüz yine Kiehl's Akmerkez mağazasında cildimde yapılan test sonucu önerilen 2. Kiehls Powerful- Strength Line-Reducing Concentrate Kremi de ekledim. Bu 3'l'üyü sabahları makyajımdan önce cildime düzenli şekilde kullanmaya başladım ve dediğim gibi çok iyi sonuçlar aldım. Sizin cilt tipinizi bilmediğim için bu ürünleri önermem yanlış olur. Tavsiyem eğer aynı markayı kullanmak istiyorsanız önce mağazalarına gidip cildinize bir test yaptırmanız. Ve çıkan sonuca göre size ürün önermelerini rica etmeniz.

4. Kiehl's Portakal, Limon ve Keten Tohumu Özlü Deodorant Krem: Krem şeklinde deodorant ben de hayatımda ilk defa gördüm :) En önemli özelliği kokusuz ve aşırı şekilde ter önleyici olması. Terinize ve kokuya karşı çok ciddi anlamda 24 saat koruma sağlıyor ve cildinizde yumuşak ve rahatlatıcı bir etki yaratıyor. Ben lazer yaptıran biriyim, koltuk altlarım malesef lazerden dolayı aşırı kaşınırdı. Bu deodorantı kullanmaya başladığımdan beri kaşıntım hiç kalmadı. Çok memnunum ve tavsiye ediyorum. Kiehl's ürünlerini Akmerkez, Marmara Forum ve Bağdat Caddesi mağazalarında bulabilirsiniz.

5. Johson's Baby Pudra: Evet bu yaşta bile bebek pudrası kullanıyorum :) Johson's Baby ürünlerinden malesef vazgeçemiyorum. Duştan çıktığım zaman önce pudra daha sonra da vücut losyonumu sürüyorum. Çok güzel bir yumuşaklık sağlıyor. Pudra elbiselerimin rengine zarar vermiyor. Çünkü üstüne kremi sürünce zaten kremle birlikte uçup gidiyor. Aynı zamanda güzel de bir koku bırakıyor.

6. Bath&Body Works Sea ısland Cotton Duş Jeli: Bu size önereceklerim arasında en sevdiğim ürünlerden biri ! Çünkü kokusunu çok seviyorum! Bath&Body Works İstanbul'a geldiği için çok sevinmiştim. Tüm vücut losyonlarını, ev parfümlerini, mumlarını her şeyini tek tek öneriyorum. Ben duş jeli olarak Sea ısland Cotton zaman zaman da Japanese Cherry Blossom'u kullanıyorum. O da çok güzel kokuyor. Her ikisini de tavsiye ediyorum.

7. Dove Yoğun Onarıcı Şampuan (yıpranmış saçlar için): Saçlarıma Döve'dan başka hiçbir şampuan kullanmıyorum. Saçlarım yumuşacık ve sağlıklı görünüyor sayesinde. Hatta fönümü çeken kuaforüm ve buluştuğum arkadaşlarım "saçların ne kadar yumuşak" diyorlar her seferinde. Sırrı bu şampuanda :) (reklam gibi konuştum sanki :p)


*Bu arada dün programdan sonra kuaforümu soranlar, hem makyajim hem saçım buradaki sihirli ellerden çıkıyor :)
4A Kuaför
Adresi:
Tarabya Bayırı No:55 (Tarabya Yokusunda Toyota Bayii'nin karsisi)
Tarabya/Sarıyer/İstanbul
02122238499


8. Vaseline Yatıştırıcı El Kremi (çok kuru ciltler için): Benim cildim çok kuru değildir ama el ve ayaklarım soğuktan, gün içinde çok fazla ellerimi kullanmaktan ve bunu gibi bir çok farklı etkenden çok fazla kurur. O yüzden çantamda, arabamda, baş ucumda her zaman el kremi bulundururum ve sık sık elimi kremlerim. Vaseline geçen haftalarda bana hediyeler yolladı, bu kremide o sayede kullanmaya başladım. Eğer istediğim etkiyi vermeseydi, yazmayacaktım ama tam tersi istediğim etkiyi yüzde yüz verdi. Çok memnun kaldım. Bu aralar güzel bir el kremi arayışındaysanız Vaselin'i öneririm.

9. Burt's Bees Beeswax Dudak Kremi: Burt's Bees Türkiye'ye geldiğinde Blogumda paylaşmıştım hatırlıyorsunuz. Dudaklarıma bu nemlendiriciden daha iyi gelen başka hiç bir şey yok. Belki içinde Vitamin E olmasından dolayı bilemiyorum ama ne zaman dudaklarimin çatladığını hissetsem ve sürsem onarması saniyeler alıyor. Şiddetle tavsiye ediyorum.


10. Soap & Glory The Righteous Body Butter: Bu malesef Türkiye'de olmayan bir ürün. Yani aslında emin değilim :) Çünkü Amerika'da Sephora'dan almıştım. Buradaki Sephora'da satılıyor mu, bir bilgim yok. Markası Soap&Glory. Vücut losyonu olarak Johson's Pudra üzerine bu losyonu kullanıyorum. O kadar güzel kokuyor ve yumuşatıyor ki zaman zaman losyonumu değisirir başka losyonlar denerdim. Sanırım uzun süre bunda takılı kalacağım.


11. Kiehl's Argan Cilt Yağı: Duştan çıktıktan sonra dirseklerime ve ayak topuklarıma bu yağı kullanıyorum. Argan yağı saç uçlarına da çok iyi geliyor. Ben dirseklerin sertlesmesini sevmiyorum. Özellikle yazın çok daha fazla sürtünüyor biliyorsunuz. Kızarıyor, yaralanıyor, bazen morarıyor. Bunları engellemek adına bazen hatırladıkça akşamları yatmadan, ama daha çok duştan çıktığımda dirseklerime ve topuklarıma kullanıyorum.

12. Tom Ford Violet Blonde: Parfümüm :) Uzun zamandır Dior Midnigt Poison kullanıyordum ve onun yerini alacak başka bir parfüm bulamamıştım. Ta ki, bu parfümü bulana kadar. Çok memnunum, biraz feminen, biraz maskülen, biraz da ağır bir parfüm ama memnunum, tavsiye ederim :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top