30 Ocak 2012 Pazartesi

0

MANTARLI BULGUR PİLAVI




MALZEMELER
2 su bardağı bulgur
150 gr mantar
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
2-3 domates
1 tablet et yada tavuk bulyon
Sıcak su 3 su bardağı
Yağ
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI
Yağda soğanı ,ince ince doğranmış mantarı ve kırmızı biberi soteleyin.Mantarlar iyice yumuşadığında bulguru yıkayıp süzün .Mantarların üzerine ilave edip 5 dakika kavurun.Tavuk veya et bulyonu ,rendelenmiş domatesi, Tuzunu karabiberi(Ben karabiber atmadım.Çünkü Naz hanım karabiber kattığım yemekleri yemiyor .Acı diyor ) attıktan sonra .3 su bardağı sıcak suyu koyun.Biraz kaynatıp altını kısın .Kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirin.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top