17 Ocak 2012 Salı

0

GARNİTÜRLÜ KEREVİZ



MALZEMELER
4 -5 adet orta boy kereviz
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
Garnitür (Bezelye,havuç,Patates) ya da hazır küçük kavanoz konserve.
Yarım Limon
1 kesme şeker
2 su bardağı su
Sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI
(Garnitürü kendiniz hazırlayacaksanız patatesi ,havucu küp küp doğrayıp bezelyelerle birlikte önceden haşlayın.Ben konserve kullandım.)
Kerevizleri soyup ortadan ikiye bölün.Her iki parçanın da içini hafifçe oyun.İçinden çıkan parçaları atmayın.Çünkü yemeğin içine koyacağız. Oyduğunuz kerevizleri limonlu suyunu koyun.
Soğanı yağda soteleyin .Kesme şekeri atın karıştırın.Unu da ilave edip ,2 bardak suyu koyun.(Veya siz suyunu kendinize göre ayarlayın)Un pütür pütür olmasın diye karıştırın İçine bir kaç damla limon sıkıp ,tuzunu atıp kaynamaya bırakın.
Bu arada oyduğunuz kerevizin parçalarını küçük küçük doğrayın kaynayan suyun içine atın.
Kereviz çanaklarınızı limonlu sudan çıkarın ve tencereye yerleştirin.Kerevizler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.

Garnitürü kereviz çanaklarının içine doldurun.Kapağını kapatıp 10-15 dk kısık ateşte pişirin.Arzuya göre üzerine maydanoz ,dereotu veya kerevizin kendi yapraklarından koyabilirsiniz.

Soğuk olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top