7 Mart 2013 Perşembe

0

BAKLA KAVURMASI



MALZEMELER

1 kg taze bakla
2 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı un
1 adet  limonun suyu
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz


YAPILIŞI
Baklaları ayıklayın.İnce ince doğrayın.Unlu su hazırlayıp baklaları yarım saat kadar  kara suyu çıkması için bekletin.Daha sonra bol suda yıkayarak undan arındırın.Baklalar yumuşayıncaya kadar limonlu suda haşlayın.Tencerede yağda soğanı pembeleştirin.Salçayı ilave edin .Salça eridiğinde haşlayıp süzdüğünüz baklaları ilave edin.Kıyılmış dereotunu ve tuzunu da koyup kısık ateşte ara ara karıştırarak yarım saat kavurun.İster sıcak ister soğuk olarak ikram edin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp afiyetle yiyin.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top