27 Mart 2013 Çarşamba

0

ELMALI LOKUM

 Malzemeler:
* 2 tane rendelenmiş Amasya elması
* 500 gr güllü veya sade lokum
* 10 adet ince kıyılmış  kuru incir
* 10 adet  kıyılmış kuru kayısı
* 4 çorba kaşığı pudra şekeri
* 1 çay bardağı kıyılmış ceviz
*1 çay kaşığı tarçın
* 1 su bardağı nişasta



Açmak İçin:
* 1/2 bardak nişasta




Yapılışı: Elmaları soyun ve rendeleyin içine kıyılmış inciri,kayısıyı,pudra şekerini,tarçını ve cevizi ilave edin iyice karıştırın, elma yumuşayana kadar ocak üzerinde pişirin, diğer tarafta benmari usulü lokumları eritin
içine yavaş yavaş 1 su bardağı nişastayı ekleyin.merdane yardımıyla lokumu açın şeritler halinde kesin, her
şeridin başına 1 tatlı kaşığı iç malzemesinden koyun istediğiniz şekli verin,açarken ara sıra nişasta serpin, üzerine pudra şekeri serpin, servis yapın
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Lokumları isterseniz mikrodalgada eritebilirsiniz.
* Güllü veya sade lokum tercihi size kalmıştır.
* Lezzetli değişik bir lokum oluyor.
* İsterseniz kayısıyı,inciri  robotta parçalayabilirsiniz.



HAYAT YAŞTA, DEĞİL YAŞAMAKTADIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top