31 Mart 2013 Pazar

0

Portakal şekerlemesi

PORTAKAL ŞEKERLEMESİ
MALZEMELER:
4 adet irice portakal
2,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
... YAPILIŞI:
Portakallar güzelce yıkanıp,kabukları 4 ' e bölerek soyalım.İçindeki etli kısımları alıp,kabukları uzun çubuklar halinde keselim.Portakal kabuklarını üzerlerini geçecek kadar su koyup, 5 dakika kadar haşlayıp, suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim.Bu işlemi 5-6 kez tekrarlayalım. (Amaç kabukların acılığından almak.)Tozşekeri ve suyu bir tencereye alıp, orta hararetli ateşte şeker eriyene dek karıştıralım.Şeker eriyince altını kısıp, portakal kabuklarını ilave ederek, 1-1,5 saat pişirelim.Pişen kabukların varsa suyunu süzdürelim.Bir tepsiye tozşeker döküp, kabukları üzerine döküp, her yanının şekerlenmesini sağlayalım.Şekerlediğimiz kabukları yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye tek tek sıralayıp, soğumasını ve kurumalarını bekleyelim.KAPAKLI HAVA ALMAYAN BİR KAPTA UZUN SÜRE SAKLANABİLİR.
NOT:Kek ve kurabiyelerinizde küçük küçük kesip, kullanabilirsiniz.

NOT:Üzerlerine çikolata sosu döküp, yiyebilirsiniz.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top