KISIR MALZEMELERİ
4 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı Urfa biberi
3 dolu çorba kaşığı domates salçası
15 adet yeşil soğan
1 bağ maydanoz
2 domates
2 salatalık
10 yaprak marul
3 adet limonun suyu
1 çay bardağı nar ekşisi
2 su bardağı zeytinyağı
ıslatmak için sıcak kaynar su
YAPILIŞI
Köftelik bulguru geniş bir kabın içinde üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekliyoruz üzerini bir kapakla kapatıyoruz marulu yeşilsoğanı maydanozu çok ince doğruyoruz domatesi salatalığı ufak küp şeklinde doğruyoruz suyunu çekip ıslanan bulgurumuzun içine doğradığımız malzemeleri salçayı zeytinyağını lonun suyunu nar ekşisini tümünü elimizle ezmeden karıştırıyoruz çok az tuz katıyoruz fazla tuz kaldırmaz AFİYET OLSUN
4 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı Urfa biberi
3 dolu çorba kaşığı domates salçası
15 adet yeşil soğan
1 bağ maydanoz
2 domates
2 salatalık
10 yaprak marul
3 adet limonun suyu
1 çay bardağı nar ekşisi
2 su bardağı zeytinyağı
ıslatmak için sıcak kaynar su
YAPILIŞI
Köftelik bulguru geniş bir kabın içinde üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekliyoruz üzerini bir kapakla kapatıyoruz marulu yeşilsoğanı maydanozu çok ince doğruyoruz domatesi salatalığı ufak küp şeklinde doğruyoruz suyunu çekip ıslanan bulgurumuzun içine doğradığımız malzemeleri salçayı zeytinyağını lonun suyunu nar ekşisini tümünü elimizle ezmeden karıştırıyoruz çok az tuz katıyoruz fazla tuz kaldırmaz AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder