31 Mart 2013 Pazar

0

Kısır


 KISIR MALZEMELERİ
 4 su bardağı köftelik bulgur
 2 su bardağı Urfa biberi
 3 dolu çorba kaşığı domates salçası
 15 adet yeşil soğan
 1 bağ maydanoz
 2 domates
 2 salatalık
 10 yaprak marul
 3 adet limonun suyu
 1 çay bardağı nar ekşisi
 2 su bardağı zeytinyağı
 ıslatmak için sıcak kaynar su
 YAPILIŞI
 Köftelik bulguru geniş bir kabın içinde üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekliyoruz üzerini bir kapakla kapatıyoruz marulu yeşilsoğanı maydanozu çok ince doğruyoruz domatesi salatalığı ufak küp şeklinde doğruyoruz suyunu çekip ıslanan bulgurumuzun içine doğradığımız malzemeleri salçayı zeytinyağını lonun suyunu nar ekşisini tümünü elimizle ezmeden karıştırıyoruz çok az tuz katıyoruz fazla tuz kaldırmaz AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top