Bugün kü yemeğimiz Gaziantepten çok güzel bir pide tarifi vereceğim eltim antepli diye çok defalar söylüyorum öyle olunca da sık sık antep yemekleri eltimde olsun bizim evde olsun çok yaparım şimdi bekletmeden tarifi vereyim işte tarifimiz
malzemelerimiz
1 çorba kasesi çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytin
1 çay bardağı iri doğranmış ceviz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
arzuya göre kimyon
1 demet demet maydanoz
10 adet taze yeşil soğan
5 diş sarımsak
250 gr kıyma et
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
yapılışı
zeytinlerimizin çekirdeklerini çıkaralım bıçakla veya robotta irice çekelim cevizlerimizi diş diş doğrayalım maydanozu yeşil soğanı sarımsağı doğrayalım1 tepsimize kıyma kuru soğan yağ hariç hepsini koyalım diğer yandan kıyma etimizi doğradığımız kuru soğanı ve sıvıyağı tenceremize koyalım kavuralım kavurduğumuz kıymalı harcımızı da tepsimize ilave edelim iyice karıştıralım çarşı fırınına gönderip kapalı pide olarak pişirelim afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder