Sevgili okuyucu çocukluğumuzda nasıl severek yerdik elmalı şekeri ve hemen tarifini vermek istiyorum işte tarifim
malzemelerimiz
2 adet elma
2 çorba kaşığı toz şeker
1 fiske lohusa şekeri tozu
veya gıda boyası
ufak bir parça limontuzu
1 çay bardağı su
yapılışı
şekerimizi teflon tavamıza koyalım hafif yanmaya başlarken suyunu ilave edelim toz lohusa şekerini de ilave edelim limontuzunu koyalım suyunu çektirelim elmalara uzun çöp şişleri batıralım eriyen şekerli harcımıza her tarafını daldıralım bu işlemi bir kaç kez yapalım daha sonra tenceremizin üzerine çöp şişlere batırdığımız elmaları koyalım kurumasını ssağlayalım ve afiyetle yiyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder