9 Mart 2013 Cumartesi

0

İlkbahar/Yaz Trendi: Patchwork

    Bu ilkbahar ve yaz aylarında desenlerin her yerde olacağını milyonlarca kere tekrar ettim biliyorum. Fakat desenleri seviyorum ve onlardan bahsetmeden geçemiyorum. Desenler başlı başına dikkat çekiciyse, birden fazla desenin bir araya gelmesi göz alıcıdır. İşte bugün tam da bu trendden bahsedeceğim. Yani birden fazla desende ve yapıda kumaşın bir araya gelmesiyle oluşan "patchwork"  trendi bugünkü başlığım olacak. Patchworklere biraz geleneksel bularak biraz da korkarak yaklaşsam da 2013 İlkbahar/Yaz sezonunda ünlü tasarımcıların koleksiyonlarındaki bazı parçalara bayıldığımı söyleyebilirim. Patchworkler aslında bizim bildiğimiz yamalar. Yeni kıyafetler alma gücünün bu kadar yaygın, tüketimin böylesine delice olmadığı zamanlarda hayat kurtaran bu eylem şimdilerde dünyayı sarsan bir trend oldu. Moda böylesine farklı bir ruh işte. Bir zamanlar çekinerek yaptığınız şeylere bir süre sonra bayılabiliyorsunuz. 


    Moda dünyasının 2013 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarında bolca yer alan patchworkler podyumlarda nasıl kullanılmış göz atalım. Ben özellikle Erdem'in yılan desenli patchworklerine bayıldım. Zaten geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Londra Fashion Week'de yılan desenli patchworklerin yükseliş sinyalleri çoktan verildi.


















    Sokak modası da patchworkleri kullanmayı sevenlerle dolmuş durumda. Bazıları oldukça dikkat çekici, ben özellikle denim patchworkleri çok sevdiğimi söylemeliyim. Hem sokağın ruhuna daha uygun hem de oldukça şık ve cool görünüyor. Patchworkleri kullanmanın da püf noktaları var elbette. Vücudunuzu iyi tanımanız ve tıpkı desenlerde olduğu gibi çok göze çarpan iri desenleri vücudunuzun kalın bölgelerinde kullanmamanız gerekir. Bunun yanı sıra, patchworkler başlı başına dikkat çekici oldukları için diğer parçaların sade tutulması da önemli bir detay. 









    Kaynak:pinterest, fashionising, streetfashionmonitor

      Bahar ayları geldi gelecek derken neredeyse Martın yarısına gelmiş durumdayız. Bu yüzden ilkbahar ve yaz trendleri iyice hayatımıza girsin istiyorum. 2013 İlkbahar/Yaz sezonunun önemli trendlerinden patchworklerin,  sade ve denim detaylıları benim whislistime eklenmiş durumda. Siz bu eğlenceli ve farklı trend hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top