4 Mart 2013 Pazartesi

0

İlkbahar/Yaz Trendi: Slippers

    Özellikle İzmir'de yalancı baharlara aldanma dönemlerindeyken babetlerin sarsılmaz tahtını sallayan slipperlardan bahsetmemek olmazdı. Belki slipper giymek için henüz erken ancak kısa bir zaman sonra bu güzeller ayaklarımızı süslemeye başlayacak. Ünlü markaların İlkbahar/Yaz koleksiyonlarının başrol oyuncularından slipperları hemen her mağazada görüyoruz. Babetlerden çok daha şık ve trend göründüğü de yadsınamaz. Üstelik kedi figürlü, bıyıklı, kadife, desenli, leoparlı ve renkli birçok alternatifi de mevcut. Leopar desenini yalnızca aksesuarlarda kullanmayı seven biri olarak  leoparlıları ve desenlileri çok sevdiğimi söyleyebilirim. 2013 İlkbahar/Yaz aylarında slipperların en çok hangi hallerini göreceğiz inceleyelim. 


    Siyah rengi, slipperlar için de klasik bir seçim olarak ilk sıralarda karşımıza çıkıyor. Ancak bu yıl slipperlarda siyah rengi kullanırken dikkat çekici bir kaç detay olmasını atlamıyoruz. Cap-toe, zımba, işleme ve pul gibi detaylar siyah slipperların klasikleşmesini engelliyor.



     Bu yıl slipper deyince aklımıza gelecek olan ikinci detay da leopar desenleri olacak. Artık tüm dikkati ayaklarımıza çekecek geri kalan tüm detayları arka plana iteceğiz. Özellikle renkli leopar desenleri oldukça güzel görünüyor. 


    Desenlerin İlkbahar/Yaz sezonunda içimize kadar işleyeceğini kaç kere tekrar ettim bilmiyorum. Ancak desenlerden bahsetmeye devam edecek görünüyoruz. Çünkü yalnızca kıyafetlerde değil, ayaklarda da desenler gümbür gümbür geliyor. Slipperlar da bahar aylarında desenlerden nasibini alan parçalardan oluyor. 


    Slipperların en çok karşımıza çıkacak formlarından birisi de kadife olanları. Kadife, slipperların cool görünümlerine bir parça daha keskin bir şıklık katıyor. Alexander McQueen, bu sezon kadifeyi slipperlara en iyi uygulayan tasarımcılardan oldu. 


    İlkbahardan yazdan bahsederiz de renklerden bahsetmez miyiz? Tabi ki, hayır:) Renkler slipperlarda da tüm enerjisiyle hayat buluyor. Hem şık, hem rahat, hem enerjik, hem cool görünmek istiyorsanız renkli slipperlar bu yıl sizleri bekliyor. 



    Slipperlar her ne kadar bu sezon zirve yapacak olsa da özellikle Hollywood'da birkaç sezondur ünlülerin ayağında görmek mümkün. Alexa Chung, Miranda Kerr ve Olivia Palermo slipperları ayağından çıkarmayan ünlülerden bazıları.


    Kaynak: fashionising, pinterest, google images

     Babet tarzı ayakkabıları giyerken maalesef çok sıkıntı yaşayan biri olarak, her ne kadar bayılsam da bu güzel slliperlardan almaya cesaret edemedim.Fakat kış aylarını uğurlarken bahar için gardırop hazırlığı yapmak isteyenler must have listelerine kesinlikle bu güzel parçaları eklesinler.  Ayaklara hem şıklık hem de rahatlık vadeden bu güzel parçalara hemen hemen her markanın koleksiyonlarından kolaylıkla ulaşabiliriz. Sadece biraz vitrin gezmeniz veya internette birkaç site dolaşmanız yeterli olacaktır. Peki siz slipperlar hakkında ne düşünüyorsunuz?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top