5 Mart 2013 Salı

0

Kabak oturtma




Bugünkü yemeğimiz urfada çok sevilen oturtma dediğimiz bir kabak yemeği bu yemeği salçalı veya salçasız yaparız ben salçalı yaptım tabağımıza koyarken mutlaka üzerine sarımsaklı yoğurt dökeriz güzel bir lezzet değerli okuyucu yapmanızı tavsiye ederim biz bu yemeği diyarbakırda daha farklı yapıyoruz bir günde inşaALLAH diyarbakır usulu yaparız şimdi tarifimize geçelim işte tarif
malzemelerimiz
1 kilo ince kabak
kabakları kızartmak için sıvıyağ
400 gr orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
üzerinin sosu için
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
üstüne dökmek için
sarımsaklı yoğurt
yapılışı
kabaklarımızı iyice yıkıyalım kurutalım dilimleyip kızgın yağımızda kızartalım yarısını küçük boy borcam tepsimize dizelim kıyma etimizi doğranmış soğanımızı hiç yağ koymadan kısık ateşte  kavuralım tuzunu karabiberini koyup karıştıralım tepsimizdeki kabakların üzerine serelim kalan kabaklarımızı üzerine dizelim 1 kabın içine salçamızı ve suyumuzu biraz tuz koyup karıştıralım yemeğimizin üstüne dökelim 200 derece ısttığımız fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar pişirelim servis yaparken hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp yiyelim afiyet olsun yanına mutlak pirinç pilavı olur 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top