18 Mart 2013 Pazartesi

0

MBFWI 2013 - Davetliler 4. Gün

Bugünkü postuma çiftlerle başlıyorum.



Kenan Doğulu 'nun Beren Saat 'ten daha süslü olmasını napacaz bilmiyorum :) Hatta o kadar süslü ve bakımlı ki Beren Saat bu kıyafetiyle yanında ablası gibi görünüyor. 



Özge Özpirinçci ve Engin Altan Düzyatan. Özge Özpirinçci 'nin kırmızı elbisesi çok yakışmış güzel taşımış. Ayakkabısının formu da rengi de ideal. Birçok okuyucumun Özge 'nin saçlarıyla problemi var ama ben kendisine yakıştırıyorum. Lakin o elbisenin üstüne giydiği manto nedir Allah aşkına çok mu aramış acaba ? Facia ! Engin Altan Düzyatan için ise sadece temiz ve şık görünüyor diyebilirim. Bundan ötesi yok.


Bir diğer çiftimiz ise Emre Altuğ ve Çağla Şikel. Emre Altuğ tarz olmak yerine komik olmuş. Fena. Ama cidden fena. Çağla Şikel ise ayrı bir hoş ve güzel görünüyor.



Reyhan Çiftçi yine makyajı olabildiğince abartmış iyi görünmüyor. Elbisesini beğenmedim ve yakıştıramadım. Görünümünde duruşu bile dahil her şey abartılı. 


Biyonik kadınlar statüsünde ki Ebru Şallı 'nın Heidi yanaklarına bakmaktan kıyafetini inceleyemiyorum :) Kendisini her konuda tavsiyeler verecek konumda gören birinin bu şekilde bir makyaj yapması trajikomik olsa gerek !

Emel Acar 'ın pırıltılı elbisesinin kumaşına kalitesine bayıldım. İncecik vücut hatlarına da çok yakışmış. Ama ne yazık ki son dokunuşlarda çuvallamış. Mesela o bootie midir stiletto mudur ne olduğunu anlayamadım ayakkabılarla elbisenin harikülade havasını baltalamış yazık etmiş. 


Bir önceki elbisesi çok daha güzel olmasına rağmen jean pantolonlu spor kombini içinde daha bir hoş görünüyor. Genç, dinamik ve ışıl ışıl.


Gözde Sarar ve Sencer Can daha geçtiğimiz günlerde evlenen taptaze bir çift. Kıyafetleri ve görünümleri itibariyle çok hoş bir çift.


Instagram hesabımda beğendiklerimin görsellerini hemen paylaşıyorum. Orda da dediğim gibi bu moda haftasında giyimini kuşamını en beğendiklerimin arasında Ivana Sert 'in olması benim adıma en büyük süprizdir. Eskisi gibi abuk sabuk poz vermeleri de olmayınca eleştirecek hiçbir şey bulamamanın ızdırabı içindeyim dostlarım :) Bu sefer de üstünde BCBG Max Azria 'dan nefisss bir ceket giymiş ve harika taşımış. Çizmeleri Alexander Wang gibi görünse de büyük ihtimalle benzerleri çünkü bu modelin platform tabanlısı yok. Gözlükleri özel tasarım Bologna Indipendent. 



Özlem Yıldız 'ın başroldeki ceketiyle oluşturduğu kombini hoş üstünde gayet güzel duruyor. Lakin o bir gıdım bile değişmeyen makyajı o kadar sıkıcı ki coşamıyorum mutlu olamıyorum. 


Pınar Altuğ makyajı da dahil baştan aşağı gayet hoş görünüyor. Buna rağmen yine de heyecanlandırmayan stil anlamında sıfır malzemesiz bir görüntü.



Şeyma Subaşı rengarenk bir kombin içinde. Peter Pilotto elbisesinin renkleri ve kesimi çok yakışmış. Bu elbiseyi cesur bir yaklaşımla pembe ceketle eşleştirmiş ve gayette hoş olmuş. Stilettolarda da neon pembeden gitmiş. Saçlarını açık bıraksaymış çok daha hoş görünebilirmiş ama bu haliyle de gayet şık ve her anlamda göz alıcı.


Cengiz Abazoğlu marka elbise birine ancak bu kadar yakışabilir. Pınar Tezcan zarafetten yıkılıyor !! Makyajı, saçı, duruşu ve havasıyla dört dörtlük muhteşemmm görünüyor !!



Deniz Akkaya 'nın adeta ruhu çekilmiş ya da defileye gelmeden birine pata küte girişmiş. Yüzünün ifadesi aklıma sadece bunları getirdi. Bir de şiddetle böyle bir elbiseyle o ayakkabılar ne alaka demek istiyorum. Elbisesi yakışmış ama o kadar gerisi yok.


Etel Baler iki yanı tül yırtmaçlı etek ya da elbisesi üstüne giydiği deri ceketi ve kutu clutchı ile kusursuz bir şıklık içinde. Çok hoş görünüyor.


Burcu Karabacak Balmain bluzun altına deri etek giymekle iyi yapmış. Chanel clutchı ile her şey harika görünüyor. Hatta saçları hafiften bozulup kalıplıktan kurtulmuş iyi olmuş :) Ama ayakkabı seçimini bu look ile bağdaştıramadım. Daha rock ya da maskülen bir seçim yapsaymış iyi olurmuş.


Ezgi Kıramer yine çok güzel yine çok şık ve tarz. 


İdil Fırat 'ın uçları dantel gömlek elbisesi güzel. Deri ceketle giymesini sevdim iyi taşımış. Ama siyah çoraplar ve yaşına göre fazla koyu makyajıyla tüm giydiklerine çok fazla yaş ve ağırlık katıyor olmuyor. Fiziği çok hoş. Keşke biraz daha az ile yetinebilmenin çözümünü bulabilse.


İşte en iyi örneği. Hadise kasmamış zorlamamış ama daha iyi olmamış mı ? Somon, beyaz, mor ve mavi renkleri bir arada ne kadar hoş görünüyor. Hatta nasıl olduysa bu sefer saç ve makyajı bile olmuş.


Bade İşçil 'in elbisesi iyi hoş ama genel görünüm anlamında çok tatsız ve keyifsiz. Üstelik makyajını da sevmedim. 


Gökçe Bahadır 'a bu kıyafeti silah zoruyla giydirmiş olmalılar. Giydiğiyle ruh uyumsuzluğu ayan beyan ortada.


Herkese deri pantolon gitmez diye yırtınıyorum ama nafile !! Bunun için ne yazık ki ince olmanız bile yeterli değil. Fahriye Evcen dal gibi olmasına rağmen yuvarlak hatlara sahip olduğu için deri pantolon üstünde kötü görünüyor. Botları da sevmedim. Bunlar dışında bluzu, ceketi, çantası, saçı ve makyajıyla hoş. 


Selin Demiratar ayrı telden deri tulumu ayrı telden. Aslında üstündeki nefis güzellikte bir parça. Çok yazık olmuş şanssız bir tulummuş. Üzülme inşallah bir dahaki sefere deyip gönlünü alayım bari :)


Bir önceki postumda Serenay Sarıkaya 'nın tazrındaki olumlu değişikliği Yasemin Taciroğlu 'na yormuştum. Ama işin doğrusu bu değişimde Lale Devri dizisinde Yeşim karakterini de giydiren Özgür Mete 'nin parmağının olması. Elbette sevinç içinde nihayet diyorum :) Bu kıyafeti de iyi taşımış taşımasına ama ne yazık ki elimdeki görselden bunu anlamanız biraz zor olacak. Kötü bir açıyla çekilmiş. Gördüğüm diğer görsellerde gayet şık ve hoş. Saçlarının formu, rengi ve usta çıkından makyajıyla harika ! Ama gördüğüm her görselde beni rahatsız eden unsur ayakkabılarının pisliği oldu. Her şey bu kadar iyiyken bu gibi şeyler daha da göze batıyor yapacak birşey yok :)


Louis Vuitton Fall 2012 koleksiyonunu hiç sevmemiştim. Gördüğüm kadarıyla çantaları hariç kıyafetlere sosyetem de pek ilgi göstermedi. Ama Siren Ertan Çarmıklı 'nın üstündeki ceket tek başına hayatta alıp giyeceğim bir parça olmasa da kendisinde güzel durduğunu itiraf etmeliyim. 


Eda Taşpınar 'dan beklenmeyecek derecede normal bir kıyafet. Elbiseyi beğenmedim ama kendisine yakışmış güzel taşımış. Makyajı yine başarılı. Saçlarını hiç açmasın her daim toplasın havasına ayrı bir klaslık katıyor.

Ve nihayet iyisiyle kötüsüyle bir İstanbul Moda Haftası Davetliler postunun sonuna geldik. Defilelerden beğendiğim tasarımcıların beğendiğim parçalarını instagram hesabımdan paylaşıyorum. Vakit bulursam burada da etraflıca ele alıp konu edeceğim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top