14 Mart 2013 Perşembe

0

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul 2013/14 Sonbahar/Kış Koleksiyonları | Atıl Kutoğlu | Aslı Güler | Simay Bülbül | Tuvanam

     Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul tüm hızıyla devam ederken birbirinden ünlü tasarımcıların koleksiyonları da teker teker görücüye çıkmaya devam ediyor. Bugün 3. günü gerçekleştirilecek olan etkinlikteki önemli tasarımcıların defilelerine göz atmaya devam ediyoruz. 


     İlk günün son defilesini gerçekleştiren Atıl Kutoğlu'nun kreasyonunda oldukça çarpıcı gece elbiseleri başrolde oynuyordu. Pul ve payet işlemelerle süslenen maksi elbiseler, parlak kumaşlar, geometrik ve etnik desenler, pantolon-ceket takımlar, parlak kumaşlar ve kürkler genel koleksiyona hakim detaylardı. Kutoğlu, etnik ve antik detayları modern tasarımlarla birleştirerek füzyon bir kreasyon ortaya koymuş.















     Aslı Güler koleksiyonunu oluştururken ünlü mimar Gauidi'nin eserlerinden etkilenmiş. Sonbahar ve kış renklerinin yumuşak bir geçişle harmanlandığı defilede bel hattını ortaya çıkaran elbise ve etekler, omuzlara ve etek uçlarına hacım veren kürk detaylar, yumuşak yün kazak ve hırkalar,  desenler, tulumlar, kalem etek ve elbiseler göze çarpan detaylardı. Koleksiyonun geneline hakim olan renkler ise; sarı, beyaz, safran, petrol mavisi ve pembe oldu.








    Simay Bülbül ise, aşkın siyah ve beyazdan ilham alan zıtlığıyla oluşturduğu koleksiyonunu modern kadına atfettiğini belirtti. Beyaz tasarımlarla aşkın romantizmini siyah tasarımlarla da aşkın tutkusunu dile getiren Bülbül, pul ve payetlerle de tutkuyu vurguladığını dile getirdi. Tül, transparan detaylar, deriler, desenler, pul ve payet işlemeler başrolde oynadı. 










     Tuvana Büyükçınar'ın koleksiyonunda ise, maskülen ve feminen detaylar birlikte kullanılarak modern kadınlara yönelik bir kreasyon oluşturuldu. Pul ve payetlerin transparan çizgilerle birleştirildiği maksi elbiseler dikkat çekerken, püsküller, deriler, bel hattını vurgulayan üstler, maskülen kesim pantolonlar ve hacimli omuzlar da göze çarptı. Koleksiyona genel olarak etki eden bir diğer detay da, siyah ve beyazın geometrik oyunlarla bir araya getirildiği tasarımlar oldu. Modellerin başındaki fötr şapkalar da maskülenliği vurgulayan parçalardan biri oldu. 









    Kaynak: istanbul.mbfashionweek.com, pudra.com

        Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul devam ederken, defile yazılarım da sürecek. Bugünkü defileler arasında en çok beğendiğim Simay Bülbül ve Tuvanam koleksiyonu oldu. Peki sizin favorileriniz hangisi?






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top