15 Mart 2013 Cuma

0

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul 2013/14 Sonbahar Kış Koleksiyonları | Özlem Kaya | Nihan Peker | Nej | Studio Kaprol | Elif Cığızoğlu

     Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul son günlerini gerçekleştirirken, bugün ve dün gerçekleştirilen defilelerden görüntülere yer vermeye devam ediyorum. Sonbahar/Kış modasına yön veren ünlü tasarımcıların ayrıntılı koleksiyonlarını merak ediyorsanız, aşağıya buyurun:)


      İlk olarak, kışın ruhuna uygun olarak renkleri kullanmaktan kaçınan Özlem Kaya defilesi ile başlıyorum. Koleksiyonun başrolünde gold ve siyahın uyumu yer alıyordu. Kalem etekler, kapitoneler, derin V yakalar, desenler, metalik efektler, barok etkiler, cut-out yakalar ve oversize üstler dikkat çekti. Koleksiyonda hakim renkler; siyah, gri, ve gold oldu.









    Maskülen ve feminen detayları bir arada kullanan Nihan Peker oldukça minimal bir koleksiyon oluşturmuştu. Cut-out elbise ve etekler, desenlerin renklerle buluşması, maskülen kesimli ceketler, zarf detayları, bol paça pantolonlar, geometrik kesimler, oversize pantolonlar, transparan detaylar ve uzakdoğu etkili gömlekler dikkat çekti. 











     Nej adlı koleksiyonunda modern ve asi kadının ruhuna dokunmayı tercih eden Nejla Güvenç tasarımlarıyla çabasız şıklığı vurguluyor. Asimetrik kesimli elbise ve etekler, kadifeler, derin yırtmaçlar, ipekler, havuç pantolonlar, deriler, kimono etkili üstler, tül ve transparan detaylar, oversize ceketler dikkat çekti. Koleksiyona hakim olan renkler ise, beyaz, pudra, kahverengi, gri, füme ve siyah oldu.













    Studio Kaprol defilesinde ise rahat ve şık bir tema ortaya koyuldu. Geometrik desenler, kapitoneler, colorblocklar, kaşeler, bel hattını vurgulayan ceket ve paltolar, baskı ve desenler, transparanlar, yünler ve deriler başroldeydi. Kreasyona hakim renkler ise; bordo, siyah, gri, sarı, bej, camel, tarçın ve mor oldu.







    Koleksiyonuyla kadın silüetinin feminenliğini vurgulayan Elif Cığızoğlu kışın ağır ağırlığını beyaz ile yok etti. Siyah ve beyazın geometrik oyunlarla buluşması derin yırtmaçlar, transparan detaylar, derin V yakalar, kürkler, asimetrik kesimler, cut-out detaylar, hayvan desenleri ve saten kumaşlar dikkat çekti. Tasarımlarda bordo, siyah, beyaz ve gri başrolde oynadı. 










    Kaynak: istanbul.mbfashionweek.com, trendus

   Yarın Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul'un son günü olacak. Yarın ve bugünkü defilelerin kalanlarını da yarınki yazımda detaylıca paylaşacağım. Bugünkü koleksiyonlarda en çok beğendiğim kreasyonlar Studio Kaprol ve Elif Cığızoğlu oldu. Peki sizin favorileriniz hangileri oldu?











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top