9 Mart 2013 Cumartesi

0

PIRASALI KUZU KAPAMA( EGE YÖRESİ)

 Malzemeler:
* 500 gr kapamalık kuzu eti
* 200 gr incecik kıyılmış pırasa
* 2 orta boy incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1,5 su bardağı sıcak su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 2 tane defne yaprağı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1,5 su bardağı rende kaşar peyniri
* Tuz, karabiber, pulbiber
 Yapılışı: Kıyılmış soğanı büyükçe bir tencerede tereyağında iyice kavurun, kuzu etini ilave edin, kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar iyice pişirin,kendi suyunda pişen eti cam bir fırın kabına dökün, üzerine sıcak suyu,limon suyunu,defne yaprağını,tuz,karabiberi ilave edin, ayrı bir tavada pırasayı zeytinyağında iyice kavurun ve etlerin üzerine yayın, en üstüne rende kaşarı yayın 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Ege yöresine ait pırasa ve kuzu etinin çok güzel birleşimi olan bir yemektir.
* Çok lezzetli bir yemektir.
* Ben ölçülerin yarısını kullanarak yemeğimi yaptım.
* Baharat ve yağ miktarları kendinize göre ayarlabilirsiniz.
* Pırasa demeyin çok lezzetli oldu.
* Kaşarını isterseniz daha fazla koyabilirsiniz.





İŞİ, SONU TAÇLANDIRIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top