11 Mart 2013 Pazartesi

0

SAKSI KEBABI



Eşim pazarda görmüş almış getirmiş :) mevsimi değil  ama canımı istedi naptı :D


MALZEMELER

4 adet bostan patlıcanı
600-700 gr kuşbaşı  et
1 adet kuru soğan
2 adet Domates
2 adet Sivri biber
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Patlıcanları alacalı soyup ortadan ikiye bölün.Alt kısmını düz durması için biraz kesin.İçlerini oyun. Tuzlu suda 30 dakika bekletin.
Bu arada Kuşbaşı etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.Yağını koyup ,Soğanı yemeklik doğrayıp ilave edin Kavurun.Salçayı ekleyip eritin.Tuzunu karabiberini atın.üzerine Çıkacak şekilde kaynamış su koyup etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Patlıcanları bol suda yıkayıp kurulayın.Bol kızgın yağda kızartın.Havlu kağıt üzerine alarak yağını süzdürün.
Fırın kabınıza patlıcanların oyup kısımları üste gelecek şekilde dizin.Pişirdiğiniz etleri suyu hariç patlıcanların içine paylaştırın.Kalan suyunu üstlerine gelecek şekilde boşaltın.Üstlerine dilimlenmiş domates ve biber koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top