22 Mart 2013 Cuma

0

Yahudi köftesi


YAHUDİ KÖFTESİ TARİFİ
 MALZEMELERİ DIŞ MALZEMESİ
 2 SU BARDAĞI CİRİŞ
 ISLATMAK İÇİN
 1 ÇAY BARDAĞI SU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
 İÇ MALZEMESİ
 300 GR KIYMA ET
 1 UFAK KURU SOĞAN
 1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI
 1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI PULBİBER
 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
 KÖFTELERİ PİŞİRMEK İÇİN
 3 SU BARDAĞI SU
 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
 1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞI
 YAPILIŞI
 Cirişi suyla ıslatıyoruz 10 dakika bekletiyoruz elimzle bakıyoruz köfte sakızlaşmışsa biraz yoğuruyoruz ıslattığımız su az gelirse biraz su ilave ediyoruz kıyma etini biraz kavuruyoruz doğradığımız soğanı ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz karbiberi tuzunu pulbiberini ekliyoruz ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz köfte harcımızdan cevizden biraz ufak parçalar halinde alıp avucumuzda açıyoruz soğuyan harcımızdan içine sığacağı kadar harcımızdan koyuyoruz köftenin ağzını verev şekli vererek kapatıyoruz tencereye yağımızı salçamızı koyuyoruz biraz kavuruyoruz 3 bardak suyumuzu ekliyoruz kaynayan suyumuza köftelerimizi atıyoruz 15 dakika kadar pişiriyoruz ateş orta hararette olsun pişen yemeğimizi servis kabına koyuyoruz hemen yiyoruz eğer hemen yemiyorsak köfteleri suyunun içinden çıkarıyoruz suda kalırsa köfteler şişer [ İÇ HARCINI KAVURMADAN ÇİĞ OLARAK DA KÖFTELERİN İÇİNE KOYABİLİRİZ ]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top