7 Mart 2013 Perşembe

0

YOĞURTLU ET ( EGE YÖRESİ)


  Malzemeler:
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı veya 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan(isteğe bağlı)
* 500 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 adet yumurta
* 2 su bardağı yoğurt
* Tuz, karabiber, pul biber
  Yapılışı: Zeytinyağını  genişce bir tavaya koyun içine kuru soğanı koyun iyice kavurun, etleri ilave edin kavurun az su ile iyice pişmesini sağlayın, diğer tarafta yumurta,yoğurt ve baharatları iyice çırpın, pişen etleri  orta boy fırın kabına dökün, üzerine yoğurtlu harcı dökün, 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Ege bölgesinin (Ayvalık) yöresel yemeklerindendir.
* Malzeme 4 kişiliktir.
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Ben ilave soğan koyarak daha lezzetli bir hale getirdim.
* Sıcak pide ile yemek tavsiye olunur.
* Çok lezzetli bir yemek tavsiye edilir.


YÜREK YANMADIKÇA, GÖZ YAŞARMAZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top