26 Nisan 2013 Cuma

0

Kabak İmam bayıldı



5 adet ortaboy kurusoğanmalzemeleri
5 adet orta boy kabak
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 avuç maydanoz


dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
yeteri kadar tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet kırmızı biber
soğanları kavurmak için yrım çay bardağı zeytinyağı
kabakları kızartmak için sıvıyağ
yapılışı
kabaklarımızı ortadan keselim içini çıkaralım kızgın yağda yakmadan kızartalım tepsimize alalım soğanları ay şeklinde doğrayalım biberlerimizi ufak doğrayalım yağımızı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar pişirelim
domatesleri küp küp doğrayalım salçamızıda üzerine ekleyelim domateslerde solana kadar pişirip ateşten alalım doradığımız maydanozu ve dereotunu ilave edelim kabakların içine dolduralım 1 çay bardağı su koyup ateşte veya fırında suyunu çekene kadar pişirelim ben ateşte pişirdim salçakullanmadım arzu ederseniz salça koyabilirsiniz afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top