26 Nisan 2013 Cuma

0

KABAKLI, HAVUÇLU, KIRMIZI BİBER SALATASI

 Malzemeler:
* 3 tane uzun uzun doğranmış havuç
*  3 tane uzun uzun doğranmış havuç
* 3 tane ince uzun doğranmış kırmızı biber
* 3-4 tane dövülmüş sarımsak
* 2-3 yemek kaşığı mayonez
* 1 büyük kase süzme yoğurt
* Tuz
*  Pul biber
* 1/2 demet kalın kıyılmış dereotu

Üzerini süslemek İçin:
* Ceviz
* Dereotu
* Pul biber
* Zeytinyağı
 Yapılışı: Havuç ve kabakların kabuklarını soyun, soyucu ile uzun uzun şerit şeklinde doğrayın, doğranan sebzeleri kendi suyuyla fazla yumuşamadan pişirin,kırmızı biberleri incecik uzun uzun doğrayın onları da başka bir tavada su ilave ederek biberler yumuşayana kadar pişirin, geniş bir kapta yoğurdu sarımsak ve tuzla iyice çırpın, soğuyan sebzeleri içine koyun, dereotunu ilave edin üzerini ceviz ve diğer malzemeler ile süsleyin servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Bu salatada sebzelerin şerit şerit şerit doğranması çok güzel bir görüntü veriyor.
* Süzme yoğurtla biraz normal yoğurdu karıştırabilirsiniz.
* Mayonez miktarı size kalmıştır.
* Yağ,tuz,ceviz,zeytin yağı miktarları size kalmıştır.
* Dereotunu içine dal dal koyarsanız daha hoş görünüyor.
* Üzerini zeytinyağı,pul biber, ceviz,dereotu ile süsleyin. 




KÖRÜN BAŞI YOKUŞUN BAŞINDA BİLE BULUR.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top