30 Nisan 2013 Salı

0

Önce dayak, sonra Bayram



İstanbul bugün kapalı. Koskoca şehir, halkına kapalı. Vali'nin emriyle ulaşım duruyor, başka şehirlerden takviye polisler getirtiliyor ve İstanbul, ileri teknolojiyle ileri demokrasinin birlikteliği eşliğinde 1 Mayıs'ı kutlamaya hazırlanıyor.

Fabrika ayarlarına geri gönen bir şehir var elimizde, normali neyse onu yaşamaya hazırlanıyor yine. Taksim'e yasak olmamasına alışık değil buranın emekçisi. Öyle elini kolunu sallaya sallaya meydana çıkıp sağ salim bayram kutlamaya alışık değil. Geçen yıl mutlu olamadı bu yüzden.

Önce direnecek, önce dayağını ve gazını yiyecek, ıslanacak hırpalanacak yerlerde sürüklenecek, aralarından gözaltına alınanı olacak, toplanıp götürüleni olacak.. sonra kalan sağlar Taksim'e girecek. Barikatları aşacak, savaş verecek, kazanacak. Sonra kutlayacak bayramını. Buna alışık İstanbul, normali bu.

Onun için başta İstanbul Valisi olmak üzere, İçişleri Bakanına, Emniyet Müdürlerine, kimin emeği geçmişse, kimin kararı etkili olmuşsa artık herkese hepsine teşekkür etmeliyiz.

Güvenlik için meydan yasaklayanlara "aferim çok iyi düşünmüşsünüz" notu: Minnettarız efendimis. Ancak keşke bayramını kutlamak için meydanına gitmek isteyen emekçilerin güvenliğini düşündüğünüz kadar, aynı işçilerin ihmaller sonucu ölmelerini engellemeyi de düşünseydiniz. Maden ocaklarında, tersanelerde ölüp giden işçiler için de bu güvenlik aşkınız depreşseydi keşke. İşçinin güvenliğini bayramdan bayrama düşünmekle biraz kalbimizi kırıyorsunuz ama neylersiniz ki gazlanıp sopa yemek, bayramını kutlamak isteyen emekçinin kaderinde var. Böyle buyurmuştu her şeyi bilen.

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun, her şeye rağmen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top