26 Nisan 2013 Cuma

0

Rezil ol ama Ateist olma


Bazı dindarların sanırım en büyük derdi tanrıya inanmayan insanlar. En vahim yanılgıları da, din olmayınca insan evladının şirazesinin çok fena kayacağı. Bir de her ne hikmetse, ateistlerin içinde büyük bir boşluk olduğuna vehmediyorlar. Bir insan eğer tanrıya inanmıyorsa, onun içinde hiçbir şeyin dolduramayacağı bir inanç boşluğu vardır diye gayet ciddi düşündüklerinden eminim.

Otistik çocukların ateist olduğunu söyleyerek kuyuya bir taş atan sosyolog amca, kırk akıllının kırkının da aklının tutulmasına vesile oldu. Bir bakıma iyi de oldu pek de güzel oldu. Böylece herkes bu memlekette ateist olmak kadar fena bir şey olmadığını gördü. Edepsiz ol, rezil ol, terbiyesiz ol, her ne olursan ol.. ama ateist olma be kardeşim. Her fenalığın bir oluru, bir gideri, bir ama'sı bulunur, lakin tanrıtanımazlığın bulunmaz.

Ateistleri bir tür hasta ilan etmelerinin nedeni bu galiba: "Nasıl olur da bir insan tanrıya inanmaz! Kafayı yemiş olmalı!" 

Peki otistiklerin ateist olduğunu söyleyen zatı eleştirirken söylenenlere ne demeli: "Hayır lütfen sözlerinizi geri alın, lütfen otistik çocukları olan ailelerin içini rahatlatacak açıklamalarda bulunun, olacak şey değil! Nasıl "ateist" der! Kavgada söylenmez kardeşim!" 

Aferin. Hakikaten gönülden tebrik ediyorum. En çok, insanları ateist olmakla itham edilmekten bile korkar hale getirenleri kutluyorum. Elbirliğiyle şahane bir komedi yarattınız, sayenizde "hiç böyle bir komedi yoktan var edilebilir mi?" diyerek iman edecek hale geldim.

Ateistler tedavi edilmeleri gereken hasta, hatta biraz da yarım akıllı ilan edilsin, onların "ben inanmıyorum" demeleri bile inanca hakaret olarak kabul edilsin, "inanmıyorsan bile saygı duyacaksın!" garabeti, sanki çok doğru çok makul bir şey söyleniyormuş gibi, üzerinde iki dakika düşünmeden ihtiyaç halinde kullanmak üzere zulada bekletilsin, adalet çifte standartlı olsun, ifade özgürlüğü sadece kendi sesinizi duyasınız diye icat edilmiş bir hoşluk olsun, ateistler bunu kullanmak istediklerinde ağızlarına saygı terliğiyle vurulsun, cezalar kesilsin,  vs vs.. ama yine mağdur olan din olsun, mazlum olan inanç olun.

İyi de, bu kibirle nereye kadar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top