25 Nisan 2013 Perşembe

0

KISIR ( AKDENİZ BÖLGESİ)

 Malzemeler:
* 2 su bardağı yıkanmış ince köftelik bulgur
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1 demet ince kıyılmış taze nane
* 1/2 demet tercihe göre ince kıyılmış dereotu
* 1 tane yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 1 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
* 10-15 tane ıslatılmış küçük küçük doğranmış kuru domates
* 8-10 tane küçük doğranmış salatalık turşusu
* 2 tane limonun suyu
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber,kimyon
* Tuz
* İsteyen 1 tatlı kaşağı kuru nane koyabilir

Yanında Yemek İçin:
* Bolca marul yaprağı
* Doğranmış domates
* Doğranmış salatalık
* Acı pul biber veya acı süs biberi
* Limon ilave edilebilir.
 Yapılışı: Bulgurun içine bütün baharatları koyun üzerini örtecek kadar sıcak su koyun üzerini kapatın, buharı ile iyicene şişmesini bekleyin, küçük bir tavada kuru soğanı bol yağ ve salçalarla birlikte iyice kavurun, şişen bulgura ilave edin iyice karıştırın, hatta ılındıktan sonra elinizle yoğurun, diğer bütün malzemeyi içine koyun nazikçe karıştırın kek kalıbına basın ters çevirin marul yaprakları ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
 NOT:
* Kısır Akdeniz yöresine ait bir çeşit bulgur salatasıdır.
* Bol salçalı ve bol acılı yapılması makbuldür.
* Bazı yörelerde kuru soğan kavrulmadan konulabiliyor.
* Ben her zaman soğanı kavurarak koyarım.
* Bazı yörelerde içine küçük küçük doğranmış domates ve salatalık konulabiliyor.
* Limon az ise eritilmiş limon tuzu kullanabilirsiniz.
* Kimyon bulgurun gazını aldığından bütün bulgur çeşitlerine koyulmalıdır.
* Baharat,tuz, yağ miktarları damak tadınıza göre değişir.
* Kısır yapıldıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirirseniz daha parlak görünür.


TESTİDE NE VARSA DIŞARI O SIZAR.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top