Bugün maklube yaptım ve çok güzel oldu maklube Diyarbakırında yemeğidir bu yemek arapların olsa bile bizimde çok eski bir yemeğimizdir vee işte tarifimiz
malzemelerimiz
2 adet patlıcan
kızartmak için sıvıyağ
3 su bardağı pirinç
5oo gr kuşbaşı tavuk göksü
2 çorba kaşığı tereyağı veya sadeyağ
yemeğimizin yanına koymak için
salata ve yoğurt
yapılışı
kuşbaşı tavuk göksünü tenceremize koyalım 1 çorba kaşığı yağımızı koyup kızartalım üzerine 1 litre su koyup etler yumuşayana kadar pişirelim patlıcanlarımızı alacalı soyalım 2 parmak eninde keselim kızgınnyağımızda kızartalım tenceremizin dibine etlerimizi koyalım üzerine patlıcanlarımızı dizelim önceden sıcak suda beklettiğimiz pirincimizi üzerine ekleyelim pirincimizin üzerine düz 1 tabak koyalım ki pirincimiz etle karışıp dağılmasın pirincimizin üzerine tuz koyalım 4 su bardağı et suyundan koyup kaynamaya başlayınca ateşini kısalım suyunu çeken pilavımızı ateşten alalım 15 dakika kadar dinlendirelim büyük 1 servis tabağına ters çevirelim kenarını yoğurt ve salatayla süzleyelim yemeğimiz hazır afiyet olsun not eskiden patlıcanı alacalı soyup uzun dilimler halinde kızartıp tencereye koyup pilavı içine koyarlardı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder