Portakal mevsimi bitmek üzere bitmeden reçelimizi yapalım sevgili okuyucu iki çeşit portakal reçeli yaptım işte tarifim
malzemelerimiz
6 adet büyük portakal kabuğu
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3 damla limon suyu
yapılışı
portakallarımızı dilimler halinde soyalım kabuğun beyaz kısmını tam çıkaralım ince şeritler halinde doğrayalım tenceremize koyalım üzeri 4 parmak geçecek kadar sıcak su koyup 5 dakika kaynatalım bu işlemi 4 defa tekrarlayalım ki portakalın acılığı gitsin daha sonra süzdüğümüz portakallarımızı tenceremize koyalım üzerine şekeri ve suyunu koyup orta ateşte kıvamını bulana kadar kaynatalım limon suyundan 3 damla kadar koyup ateşten alalım ılındıktan sonra kavanozumuza koyalım afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder