20 Eylül 2013 Cuma

0

Urfa Rulo Şıllık Tatlısı


Malzemeleri
  • 2 SU BARDAĞI UN
  • YARIM SU BARDAĞI SU
  • 1ÇAY BARDAĞI SÜT
  • YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
İç harcı için
  • 250 GR CEVİZ VEYA FISTIK
Şerbeti için
  • 2 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI SU
  • 1 TATLI KAŞIĞI SADEYAĞ VEYA TEREYAĞI
Urfa Şıllık Tatlısı Yapılışı
  • HAMURUN TÜMLAZEMELERİNİ DERİN BİR KABIN İÇİNDE İYİCE ÇIRPIYORUZ.
  • BİRAZ DİNLENDİRİYORUZ BİR NAYLON SÜZGEÇTEN GEÇİRİYORUZ.
  • TEFLON TAVADA KREP PİŞİRİR GİBİ PİŞİRİYORUZ.
  • HER BİR KREBİ ÜZERİNE CEVİZVEYA FISTIKLARI SERPİYORUZ ve RULO YAPIYORUZ.
  • RULOLARIMIZI TEPSİYE DİZİYORUZ ÜZERİNE KAYNATTIĞIMIZ ŞERBETİMİZİ DÖKÜYORUZ.
  • TATLIMIZI ŞİŞMEMESİ İÇİN FAZLA BEKLETMEDEN YİYORUZ.
AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top