21 Ocak 2010 Perşembe

0

Sevgililer Günü Sadece Kadınların mı???

       Sevgililer Günü yaklaşırken daha çok,nedense, ne hikmetse dişi insanları alır bir telaş. Bu telaş "ona ne alsam" la birlikte, "bana ne alacak acaba" nın toplamıdır. Dolayısıyla daha bir coşkulu, daha bir telaşlı ve haliyle daha çok hayal kırıklığıyla yaşarız bu süreci. Alışverişe çıkarsınız, tüm vitrinler kadınlara alınacak hediyelerle doludur.



       Mesela Pasaj' a Etsy'e bakıyorum; çoğunlukla bayanlara alınacak hediyeler... Buralara girip te eşine,sevgilisine hediye seçmekle ilgilenen erkek var mıdır? Bilmiyorum, sanmıyorum. Birkaç istisna vardır belki... Şöyle de olabilir; bayan olan taraf  "işte bana bunu al" şeklinde, bilgisayar ekranını açık bırakıp erkeğin gözüne sokma, vitrin önünde dakikalarca aynı objeye bakma, gazetenin ilgili sayfasını üste katlama, boş olan yüzük parmağını reklamlardaki gibi adamın gözüne sokma (zaten hiç anlamam şu tek taş merakını, herkeste aynısı olan birşeyi niye almak için uğraşayım ki ) vs... şekillerde taktikler uygulayabilir. Yok ben yapmadım bunların hiçbirini, sadece yapılabilir diye düşünüyorum ya da yapıldığını biliyorum. Hissediyorum, kadınım sonunda, tıkır tıkır işliyor alt beyin :)



       Kadınlar hediyeyi günler, haftalar önce alıp, baka baka gözüyle eskitirken, erkek son ana kadar bekler. Artık ya taktiklerden çıkardığı sonuca ya da içinden ve cebinden gelene göre alır birşeyler. Benim eşim gibi pişkin pişkin "sana kendimi getirdim" diyenler de var mıdır, bilemiyorum :)



        Neyse uzun lafın kısası alışverişi yapan çoğunlukla kadınlar olduğuna göre, erkeğe alınacak, yapılacak öneriler geliştirmek istedim. Dün gece oturdum ve bunlar çıktı ortaya.



       Zaman iktisat devri, paranızı birleştirin, o size alsın birini, siz ona diğerini :)  Etsy ve Pasaj'a koydum. Detaylı fotoları oralardan görebilirsiniz. (fotoğraflara tıklayın,büyüsün)



   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top