11 Eylül 2011 Pazar

0

Eylül Trendlerine Dair

Elimde olmayan nedenlerle bloga bir süredir ara verdim. Biraz rahatsızım. Ama özledim buraları;) Yeni bir yazıyla karşınızdayım:)

 Ben dergi okumaya çok meraklıyımdır. Küçüklüğümden beri renkli kapaklı, içi pırıl pırıl(kuşe kağıdıJ) dergiler beni cezp eder, onları incelemeye bayılırım . Mesela okuma yazma bilmediğim zamanlardaki eğlencelerimden biri dergilerden beğendiğim kıyafet, aksesuar ve ayakkabıları kesip yapıştırdığım bir defterimdi; ki hala saklarım:D

 Ortaokul-lise yıllarında ise ben de tüm kız arkadaşlarım gibi Hey Girl ve Blue Jean okurdum. Modayla, bakıma o yaşlarda aşina olduk, zamanla kendimizi tanıdıkça da daha hoş görünmeye başladık. Üniversite yıllarımdaki dergi tercihim ise All ve Süper Alışveriş dergilerinden yana oldu. Bir kere boyutlarını seviyorum, taşımaya uygun vs. Öte yandan bu dergilerde her zevke uygun ve genelde ulaşılabilir bir moda çizgisi sürdürülüyor.

Bazen de(tıpkı bu ay olduğu gibi) yaklaşık 6-7 dergi alır ve çılgınca okumaya çalışırım. Bugün de InStyle, Elele ve Marie Claire'e göz attım ve trendlerde gözlediğim ortaklıklar üzerine bu postu hazırlamaya karar verdim.

Öncelikle, malum Eylül ile birlikte yepyeni bir sezonun kapıları açılıyor. Bu nedenle tüm yenilikler kuşe kağıtlı dergileri baştan sona kaplamıştı. Markaların reklamları her derginin yaklaşık 80-90 sayfasına denk gelmiş vaziyette! İlerledikçe de podyumlardan taşan renkleri, sezonun makyaj ipuçlarını yakalamak mümkün oluyor.

- Bu sezon yıldız deseni her yerde(abartısız!) karşımıza çıkıyor. Elbiseler, çoraplar, şapkalar, ayakkabılar değişik renk,desen ve boyutlardaki yıldız figürleriyle süslü. E haliyle aksesuarlar da bu yıldız kaymasından etkilenecek gibi duruyor.

- Renkler sonbaharda da var! Evet genelde yazı çağrıştırsa da geçen sezonun renk cümbüşü sonbaharda da bizlere eşlik edecek gibi gözüküyor. Pantolon, aksesuar aklınıza gelebilecek her parça sonbaharın hüznünü kıracak nitelikte.

- Krem ve bej renkler de bu sezona damgasını vuracak, benden söylemesi. Bunun dışında beyaz renkli parçaları geçen sonbahar-kış sezonundaki gibi yeniden gündemde.

- Makyajda gözlemlediğim kadarıyla dudaklar önplanda. Klasik kırmızı ruj yine baş tacı. Ona eşlik eden bir diğer renk ise kardeş tonu olan bordo. Bu ikisine ek olarak da mürdüm tonlarındaki dudak makyajı oldukça revaçta. Bu renklerin en güzel tonları ise MAC, Nars, Inglot Lancome vb markalarda mevcut. Öte yandan özellikle MAC'te renkli pigmentler şahane gözüküyor:)

-Göz makyajındaki tonlar kahverengi, krem vb sonbaharı çağrıştıran klasik far renkleri. Bu sezon yanakları vurgulamak daha önplanda. Allıkları daha bol süreceğiz bu sonbahar.

-Tırnaklarda metalik renkler hakim. Chanel yine ojedeki hitleri belirlemeye devam ediyor. Özellikle 531 Peridot tonu çok hoş.

Genel hatlarıyla sezonda yakaladığım detayları derleyip toplamaya çalıştım. Sizin ekleyecekleriniz neler?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top