30 Nisan 2012 Pazartesi

0

Neden hemencecik zayıflayamıyorum?

Genelde herkesin merak ettiği bir konu bu diyet ve zayıflama… Biz neyi yanlış yapıyoruz da zayıflayamıyoruz? İşte merak edilen bu sorunun cevapları…

Türkiye’de yanlış yapılan çok şey var. Zayıflama konusunda yanlış yapılan ilk şey zayıflamak isteyenlerin diyet ürünlerine yönelmesi, bilinçsizce günlük yiyeceklerindeki kaloriyi kısıtlaması, bunun yanında günlük beslenmeyle beraber spora aynı anda başlaması.

O güne kadar ciddi mesafe yapmayan, ciddi yürümeyen bir insanın ”Diyete başladım” dediği gün yürümeye başladığını, kondisyon araçları kullanmaya başladığını görebiliyoruz. Ayrıca “Zayıflatır” diye diyet ürünlerine itibar gösteriyoruz. Bunlar yanlış yapılanlar.

Biz öğünleri diyet ürünlerle tamamlamaya çalışıyoruz.

Bir insan diyet yaparken yağsız peynir yiyor ise daha sonrada ilerleyen zamanlarda da ömür boyu yağsız peynir yiyecekse bugünden başlasın.

Bir insan diyet yaparken tavuk göğsünden başka et yemeyecekse ömür boy tavuk eti yiyeceğim diye kendini kodlasın. Bir insan sebzeyi haşlayarak yiyorsa kilo verinceye kadar haşlanmış sebze yiyip sonra yememezlik yapmasın. Yani günlük beslenme standartlarının dışına çıkılmaması yüzde yüz gerekli.

Bunun hem sağlık açısından hem de vücudun metabolizması açısından sakıncaları vardır.

Bir insan devamlı yağsız salata yiyemeyeceğine göre, light yoğurt yiyemeyeceğine göre, bir insan devamlı sebze haşlaması yiyemeyeceğine göre, devamlı yağsız peynir, çökelek yiyemeyeceğine göre, zaman zaman bütün peynirlerden, bütün etlerden günlük yaşam içinde diyet yapıyorum dediği zamanlarda bu yöne baş koymaması gerekiyor.

Çünkü bu yönde zaten verecekleri kilo üç beş kilodur. Ondan sonra bunlara devam etseler de kilo veremediklerini görürler ama onu geri almaya kalktıklarında çok kısa sürede geri alırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top