23 Aralık 2012 Pazar

0

LORLU BİBER KIZARTMASI

 Malzemeler:
* 5-6 tane yıkanmış kurulanmış çarliston biberi
* 250 gr kaşar loru veya çökelek
* 1/2 demet incecik kıyılmış maydanoz
* 3-4 tane orta boy soyulmuş küçük küçük doğranmış domates
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz, karabiber, pul biber
 Yapılışı: Yıkanan kurulanan biberleri boyuna bıçakla kesin, lorun içine tuz, baharat,maydanoz koyun ve karıştırın, loru boyuna kesilen biberlerin içine çok fazla olmayacak şekilde doldurun, kızgın yağda kızartın, diğer tarafta domatesi, sarımsağı, tuzu az yağda iyice pişirin biberlerin üzerine dökün sıcak veya soğuk servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu yemek Şirin'ce yöresinde yapılmaktadır.
* Asıl yöresi Selaniktir..
* Lor yerine çökelek konulabilir.
* Yemeğin aslında köy çökeleği konuluyor.
* Biberler biraz büyük olursa daha iyi içi dolduruluyor.
* Zeytinyağında kızartmanız tavsiye edilir.
* İsterseniz değişik baharatlar ekleyebilirsiniz.
* Ben orjinaline sadık kaldım.
* Ben içine bir tane kırmızı biber kızarttım.
* Kızarttığınız biberleri kağıt havlu üzerinde bekletin.
* Sıcak veya soğuk yiyebilirsiniz.


GÖZÜNÜZ NE RENK OLURSA OLSUN, GÖZ YAŞLARI AYNI RENKTİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top