1 Aralık 2012 Cumartesi

0

portakal reçeli

portakal reçeli
Reçelsiz kalmayan bir ev olduğu halde reçel tarifi hiç vermiyorum, kınıyorum kendimi:) Portakal reçeli gerçekten de aromasıyla, tadıyla enfes bir lezzet tamda zamanı olunca yapalım bari dedim. Keza eşimde çok sever hatta birazda "bitter orange" denilen kıvamda hafif buruk.. Sizde hafif burukluğu kalsın derseniz portakalların üzerini kazımayın.
malzemeler
4 kilo portakal
4 kilo şeker
yarım limonun suyu
hazırlanışı
Portakalların üst kısmını kazıyın ki acı kısmı orada. Kabuklarını çıkarın. Oldukca minik doğrayın. Tencereye alarak kaynatın suyunu dökün tekrar su koyup kaynatın tekrar suyunu dökün.
Portakalların içini de küçük küçük doğrayın. Kabukların üzerine şekerin yarısını dökün onun üzerine doğradığınız portakal içleri en üste kalan şekeri dökün. Bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün erimiş oluyor. Karıştırıp ocağın altını yakın önce harlı sonra orta ateşte 40 dk. kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle temizleyin. Limon suyu ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın ocağın altını kapatın. Ilındığı zaman kavonoza boşaltıp soğuduğu zaman kapağını kapatın.
Reçellerin pişerken tencereden taşmaması için püf noktası vermek istiyorum bende annemden öğrendim. Tencerenin üst kısmından iki parmak aşağıya ince şekilde margarin sürüyorsunuz tencerenin etrafına komple zırhlıyorsunuz ve asla taşmıyor.. Reçellerde parlak oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top