5 Mart 2013 Salı

0

DEREOTLU KURABİYE



Dereotunu seviyorum,Hamur işlerine ,salatalara,peynirin yanına bence çok yakışıyor.
Bu tarif Sevgili Gülay'ın tarifi

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr oda eritilmiş ılık margarin
1 su bardağı lor peynir
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam

YAPILIŞI

Margarini eritin Ilıtın.Bir kaba  eritilmiş margarini ,sıvı yağı,lor peyniri,kıyılmış dereotunu,tuzu,mahlebi tuzu ve alabildiği kadar un koyup yoğurun.Merdaneyle 1 cm kalınlığında açıp kalıbınızla kesin.Yağlanmış tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Susam serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top