5 Mart 2013 Salı

0

Diyanet'in anketini cevaplamak zorunludur!



Diyanet’in anket soruları vahim.. ama daha vahim olan şey, bu ankete cevap verme zorunluluğu. Böyle bir şey nasıl olabilir? Hadi atayisler bunu da cevaplayın derdim ama bu gidişle memlekette ateist kalmayacak. Adam Müslüman olduğunu bile zorla söylemek durumunda. Ya da neye inanıyorsa onu.. ya da inanmıyorsa, bir dini yoksa vs. İşte bu “vs.” kısmını ateistler oluşturuyor.

Sizin de canınız sıkılıyor mu? Yine?

Diyanet bilmem kaç bakanlığın bütçesinin toplamından fazla bütçeden pay alıyor. Maddi imkanları müthiş. Para bol, ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar demek ki. Yani belki de asıl canları sıkılan diyanet işleridir, olamaz mı? Hayır yoksa “köpek giren eve melekler girer mi?” sorusunu niye sorsunlar ki? Can sıkıntısından hepsi. Para da devlet hazinesi gibi olunca şaşırdılar zaar.

Zaar ne diye sormayın, benim kafa yine kısa devre yaptı. Kıvılcımlar ve dumanlar arasında düşünmeye çalışıyor garibim, kapıma anket yetkilisi gelir de şu soruları cevaplamaya mecbursunuz der mi diye. Yahu bu nasıl iş? Böyle bir şey nasıl olabilir aklım izanım almıyor. Olmuyor olamıyor.

Cezayı öde kapıyı da suratlarına çarp seçeneği gayet makul, tabii mevcut şartlarda. Aslında makul olan sadece kapıyı kapamak. Çarpmaya falan gerek yok, yüzlerine güle güle kapatacan kapıyı. Diğer seçenek sorulara “oha lan bu da ne ve ayrıca size ne?” diye standart bi cevap vermek. İç ferahlığı sağlayacağı kesin, sonrası meçhul.

Alternatif cevaplar uydursam? Misal köpek giren eve melekler girer mi sorusuna, meleği bilmem ama diyanet anketçisi giremez desem? Çok mu hakaret içerikli ya da ne bileyim ayıp bi şey olur? Aslında o soruların her biri ayrı bir ayıp ama olsun, sonuçta karşımda bir insan var, işini yapıyor.. ayıp olur evet, demeyeyim bunu.

Bu memlekette kafayı kırmadan geçirdiğimiz her gün bir lütuf. Her gün bir hediye. Yahu zorla anket mi cevaplanır? Diyanet darbe mi yaptı memlekette, ne oldu? Yönetime el mi koydular, diktalarını mı ilan ettiler?

Nasıl olabilir böyle bir şey?


Peki ya şuna ne dersiniz?:

Diyanet’in mükemmel ötesi bu anketinin üstüne bi adet tüy kondurulmuş ve ortaya şöyle bi şey çıkmış: “Çocuğunuza sütü verilecek annenin neye inanıp inanmadığını nasıl tespit edeceksiniz? Ateist, komünist veya inanmayan annelerin sütünü nasıl tespit edeceksiniz?”

Ne ki bu şimdi diye soranlar lütfen şuraya bi baksınlar. Hayır biliyorum bu aralar pek normal sayılmam ama bunu söyleyebilecek kadar kendimden geçmedim henüz.

Aslında burada Diyanet’e büyük bir görev düşüyor. Alsınlar bu hocanın kaygısını ve derhal iki üç anket sorusuna dönüştürsünler. Misal, “bebeğinize allahsız bi komünistin sütünü verir misiniz?”

Yakışır ama değil mi?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top