8 Mart 2013 Cuma

0

KREM KARAMEL



Krem karamel hastası bir eşim var.Bu aralar sıkı diyette ama diyetisyen süt tatlısı yazmış.Hemen Krem karamel yapar mısın dedi.Kızımla sıvadık kolları girdik mutfağa :) 

Bu arada Karamel yapmak için ben uğraşmayım diyorsanız Kenton hazır karamel sosu çıkarmış.Kullanmadım ama denemek isteyenler olabilir diye yazıyorum.


MALZEMELER

1 kg süt
2 rendelenmiş limon kabuğu
1 su bardağı toz şeker
5 adet yumurta

Karamel için:
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su

YAPILIŞI
Büyük bir tencereye  sütü ve toz şekere alıp kaynatın.Ardından ılımaya bırakın.
Yumurtaları  derin bir kasede köpük köpük oluncaya kadar mikserle  çırpın.Çırptığınız yumurtaları ve rendelenmiş limon kabuğunu ılık süte ilave edip tahta kaşıkla  iyice karıştırın.

Karamel için ;1 su bardağı toz şekerini tavada hafifçe kavurup yarım bardak suyu ilave edip karamelize edin.
İkişer kaşık karamel ekleyip hazırladığınız sütlü tatlıyı karamel kaplarınıza paylaştırın.Fırını 200 derecede önceden ısıtın.
Derin fırın kabınıza karamel kaplarınızı yerleştirin.Kapların yarısına gelecek şekilde fırın kabını su ile doldurun.Fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Fırından çıkan krem karamelleriniz ılıdığında 1 buzdolabına koyup 1 gece bekletin.
Son olarak tatlıyı servis tabaklarına ters çevirin.Üzerine dövülmüş fındık serpiştirebilirsiniz.
Soğuk olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top