11 Mart 2013 Pazartesi

0

MANİSA KEBABI ( EGE YÖRESİ)

 Malzemeler:

Hamurun Malzemeleri:
* 2 su bardağı elenmiş un
* 1,5 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1-2 damla sirke
* Tuz

Üzeri İçin:
* 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

İçi İçin:
* 500 gr yağsız kuzu kuşbaşı
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 2 tane ince kıyılmış orta boy kuru soğan
* 1 avuç varsa soyulmuş arpacık soğanı
* 2 tane küp küp doğranmış kırmızı yağ biberi
* 1 çay baardağı sıcak su
* Tuz,karabiber, pul biber, kekik
 Yapılışı: Büyükçe bir tencere ısındıktan sonra tereyağını ve etleri koyun pembeleşene kadar kavurun, soğanları ilave edin ve kavurmaya devam edin,kırmızı biberleri koyun ve suyu ekleyin et suyunu çekene kadar yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin ineceğine yakın baharatlarını koyun ve soğumaya bırakın. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açın, yoğurdu,yağı ve tuzu koyun (gerekirse ılık su ilave edin) yumuşak bir hamur elde edin 30 dk dinlenmesi için hamurun üzerini örtün, dinlenen hamuru 30x30 cm büyüklüğünde bir hamur açın, yağlanmış fırın kabınızın dibine dolmalık fıstıkları yayın, üzerine kenaarları taşacak şekilde hamuru koyun hamurun üzerine etleri yayın,etlerim üzerini taşan hamurla iyice kapatın biraz yağlayın önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak dilimleyerek servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Ege yöresine ait bir yemektir.
* Manisa kebabı adını almıştır.
* Çok lezzetli bir kebabtır.
* Baharat ve yağ miktarları sizlere kalmıştır.
*İçine isteyen başka malzemeler koyabilir.
* Kıymalı, papatatesli yapabilir.


ZEKA, KAFANIN İÇİNDEKİ ALTINDIR. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top